Misoginia feminină: de ce femeile se urăsc reciproc și cum poate fi schimbat acest lucru.

Solidaritatea feminină este minunată. Dar nu toate femeie tind să o arate. Dimpotrivă, unele sunt extrem de ostile față de altele, criticând în mod constant și făcând comentarii jignitoare. De ce se întâmplă acest lucru și cum putem scăpa de misoginia care ne otrăvește viața?

De ce există ura față de semeni?

Există multe motive pentru care oamenilor nu le plac alți oameni – culoarea pielii, naționalitatea, vârsta, s*xul. Și pentru fiecare tip de xenofobie, adică respingerea a ceva străin, dicționarul are propria definiție. Rasism, naționalism, misantropie – ura totală față de umanitate și „subdiviziunile sale sexuale”: misandrie – ură față de bărbați și misoginism – ura față de femei.

Dar dacă misandria în cadrul comunității masculine este cel mai probabil o excepție decât o regulă (domnii sunt cumva mai înclinați să-și susțină „frații”), atunci femeile demonstrează mult mai des lipsa de solidaritate. Se poate observa într-o atitudine ironică, disprețuitoare sau agresivă față de alte femei.

Misoginia feminină are 3 caracteristici distincte.

1. Agresiune nemotivată

Există o furie inexplicabilă față de cineva care nu-ți intersectează interesele în niciun fel. De exemplu, femeia merge pe stradă, nu-ți face nimic rău, dar îți provoacă emoții negative. Aceasta, de fapt, vorbește despre complexe personale profunde și stima de sine redusă.

2. Compararea constantă cu alte femei.

Compararea – este autoafirmarea din contul diminuării meritelor altei femei. „În comparație cu ea sunt frumoasă / slabă / inteligentă / muncitoare”. Respectiv, obiectul comparației este o femeie urâtă, grasă, proastă și leneșă. Dar în mod inconștient, „femeia frumoasă, slabă și inteligentă” doar caută sprijin și își gâdilă orgoliul, exprimându-se negativ despre o altă femeie. Acest lucru o ajută să-și depășească propria îndoială.

3. Diminuarea femeilor în comparație cu bărbații.

Tot ce este înzestrat cu caracteristici masculine este frumos, cu feminine – este dezgustător. Această manifestare radicală a misoginiei feminine poate fi observată în mediul didactic în raport cu elevii și studenții, precum și în producție sau management. Acolo unde unele femei au o anumită putere și tratează băieții și bărbații bine, indiferent de meritele lor reale, iar fetele și femeile le tratează prost.

De ce ni se întâmplă asta?

Misoginia este atât socială, cât și biologică. Din păcate, se poate datora instinctelor naturale, principiilor concurenței în cadrul genului: găsirea unui partener, crearea unui cuplu și realizarea funcției reproductive.

Cu toate acestea, chiar și femeile de succes și autosuficiente pot deveni ostaticii setărilor biologice. Dacă în subconștient apare o nemulțumire internă față de sine, atunci poate apărea și agresiunea împotriva altor femei. Următorul pas este deja misoginia care otrăvește viața.

Renunță la ură și cultivă dragostea.

Ura ne lipsește de propriul nucleu și de oportunitatea de a trăi fericiți. Dar dacă vorbim despre o competiție sănătoasă: în sport, politică, afaceri – care este capabilă să motiveze femeia să crească și să se dezvolte, atunci nu este nimic în neregulă cu ea.

Dorința de a nu părea, ci de a corespunde într-adevăr standardelor umane înalte exclude posibilitatea apariției misoginiei feminine. De aceea, îndrăgostește-te de femeile care, din punctul tău de vedere, au mai mult succes, sunt mai frumoase, mai educate, mai slabe etc.

De îndată ce începem să iubim în alții unele calități, acestea apar în noi. Așa ne hrănim reciproc cu energie pozitivă, creștem, ne îmbunătățim și găsim calea spre succes, fericire și prosperitate.