10 lucruri pentru care femeia nu trebuie să se justifice în fața societății.

Societatea este suprasaturată de stereotipuri care ne îngreunează viața. Ea impune un model de comportament și ne obligă să ne justificăm pentru propriile acțiuni și decizii. Din anumite motive, cei din jurul femeii cred că știu mai bine cum ea ar trebuie să-și gestioneze viața. Dar nu este cazul.

Există lucruri pentru care femeia nu trebuie să-și ceară scuze în fața societății.

1. Situația de viață

Femeia poate trăi singură, cu un coleg de cameră fără ștampilă în pașaport, se poate despărți și împăca de mai multe ori cu același bărbat sau poate avea zece pisici. Nu trebuie să explice nimănui nimic. Aceasta este alegerea ei matură.

2. Prioritățile vieții

Femeia vrea să devină freelancer și să câștige bani muncind de acasă? Sau poate vrea să devină scriitoare? Ea nu trebuie să dea explicații unei societăți stereotipice care se teme să iasă din zona de confort. Fiecare decizie este luată în mod echilibrat, ținând cont de nevoile personale.

3. Singurătatea

Nevoia sau dragostea de a petrece timpul în singurătate nu ar trebui să fie ceva rușinos. Este în regulă să stai singură, să-ți aduni gândurile. Nu merită să-ți faci griji cu privire la părerea altor persoane.

4. Capacitatea de a spune ”nu”

Să spui „nu” cererilor este dificil, mai ales dacă vin de la cei dragi. Dar consimțământul aduce mult disconfort în viață. Nu ezita să refuzi dacă situația se dezvoltă împotriva ta. Nu este nimic rușinos în asta. O persoană matură va înțelege refuzul.

5. Aspectul exterior

Femeia nu trebuie să explice nimănui de ce s-a îngrășat zece kilograme și apoi a slăbit cinci. Acesta este corpul ei, viziunea despre sine și exprimarea de sine. Nu există necesitatea să dai o explicație.

6. Obiceiurile alimentare

Îți place mâncarea fast-food? Sau poate ești adepta vegetarianismului? Nu trebuie să te reții. Femeia este o persoană responsabilă și matură care își asumă pe deplin responsabilitatea pentru starea și sănătatea sa.

7. Viața intimă

Secolul XXI a șters de mult stereotipurile despre viața intimă a femeilor. Viața personală o privește doar pe ea și pe partenerul ales. Oamenii judecă întotdeauna, în timp ce nu se uită la ei. Părerea lor nu ar trebui să însemne absolut nimic.

8. Alegerea carierei și familiei.

Astăzi femeile sunt condamnate dacă au decis să-și construiască o carieră, decât să nască copii și să aibă grijă de soț. Femeia nu trebuie să-și explice alegerea. Aceasta este viziunea ei despre calea pe care va merge. Oamenii foarte apropiați și iubitori îi vor accepta alegerea, oricare ar fi aceasta.

9. Religia și politica

Dacă cineva nu este mulțumit de religia aleasă sau de partidul politic pe care îl susține femeia, acesta nu este un motiv pentru a o condamna. Nu trebuie să-ți fie teamă de dialog. Dimpotrivă, trebuie să-ți aperi viziunile purtând o conversație constructivă, ideologică.

10. Lipsa căsătoriei

Nu contează dacă alegerea este deliberată sau este o pauză temporară în viața personală. Absența unei căsnicii oficiale, nu-i oferă dreptul nimănui să găsească în tine anumite defecte psihologice sau fizice.