Relatii

Ești căsătorită, dar te atrage alt bărbat? Psihologii explică de ce nu trebuie să te simți vinovată pentru asta.

Îți iubești soțul, dar tot mai des te gândești la alt bărbat și zâmbești, poate chiar ai „fluturi în stomac”.

După ani (și uneori luni) de căsătorie, te-ai îndrăgostit de altcineva. Deși s-ar putea să te simți vinovată la început, nu-ți face griji. Psihologii explică de ce este în regulă acest lucru, ce să faci în acest sens și când totul ar putea merge prea departe.

Este normal să te îndrăgostești când ești căsătorită?

Înainte de a te simți vinovată că nu-ți poți lua privirea de la noul coleg, să știi că acest lucru este destul de răspândit. „Destul de des, oamenii căsătoriți, chiar și cei care sunt devotați și fericiți în căsătoria lor, au sentimente pentru alte persoane”, spune psihologul Lisa Marie Bobby. „Oamenii se pot îndrăgosti de cei cu care își petrec cel mai mult timpul și care au calități atractive sau calități care le provoacă emoții.”

De ce soții fericiți se îndrăgostesc de alte persoane?

„Căsătoria devine ceva obișnuit, iar relațiile dintre parteneri previzibile.” – spune Susan Winter, expert în relații.

Da, căsătoria ne oferă sentimentul de stabilitate, dar reduce emoțiile și spontaneitatea și această sabie cu două tăișuri este cea care creează rețeta perfectă pentru a te îndrăgosti de altă persoană.

Uneori, calitățile care îi lipsesc soțului te atrag la altă o altă persoană: „De exemplu, dacă îți lipsesc glumele ingenioase sau conversațiile în viața de familie și și le găsești în comunicarea cu un coleg drăguț. La un moment dat, îți dai seama că îți este dor de astfel de momente.”, spune dr. Lisa Marie Bobby.

Când atracția depășește linia roșie?

A admira pe cineva de departe – este un lucru, dar a-i câștiga favoarea este ceva despre care experții spun că poate dăuna căsătoriei.

„Aventurile se transformă din inocente în periculoase, atunci când depășesc linia curiozității”, spune Susan Winter, expertă în relații. Se întâmplă acțiuni directe: conversații despre subiecte intime, flirt evident care rapid se poate transforma în consecințe reale.

Dr. Bobby, de asemenea, avertizează despre cât de intensă poate deveni îndrăgostirea dacă faci aceste acțiuni. „Când dezvolți o atracție romantică pentru o altă persoană, este cu adevărat copleșitor. De aceea, trebuie de recunoscut și de stins din timp această emoție, altfel îți poate distruge cu ușurință căsnicia și chiar traiectoria vieții.”

Ce să faci dacă ești căsătorită și îndrăgostită de altcineva?

Dacă ești îndrăgostită, dar căsătorită, cea mai bună opțiune este să fii sinceră cu tine însăți.

„Recunoaște faptul că acest lucru ți se întâmplă, atât ție, cât și soțului tău”, explică dr. Lisa Marie Bobby. „Dacă spui cu voce tare, te vei ajuta să te protejezi. Acest lucru îți va oferi responsabilitate și transparență care te vor proteja de relația romantică mai profundă.”

De asemenea, este important să limitezi sau chiar să excluzi conversațiile cu persoana de care ești îndrăgostită. „Dacă este posibil, evită contactul cu persoana pentru care ai astfel de sentimente”, continuă expertul. „Dacă trebuie să comunici cu el la serviciu, fă-o pe scurt și profesional. Petrece mai mult timp cu partenerul. În timp, sentimentele pentru cealaltă persoană vor dispărea.”

Sentimentele pentru un alt bărbat te pot ajuta în relația cu soțul tău?

S-ar putea să sune puțin contraproductiv, dar să te îndrăgostești de cineva care nu este partenerul tău, te poate ajuta să-ți îmbunătățești căsătoria.

„Dacă te cunoști suficient, îți vei da seama că sentimentele pentru altcineva îți pot spune cum ți-ai dori să vezi relația cu soțul. Acest contrast te poate ajuta să faci schimbări pozitive în viața de familie. Și este important să vorbești deschis cu soțul tău despre îmbunătățirile pe care ai vrea să le vezi.” – spune dr. Brown

Exit mobile version