8 abilități de comunicare care te vor apropia de partenerul tău.

Fiecare cuplu își poate aminti primele zile ale relației și luna de miere – perioada în care exista o singură persoană în lume și gândurile ei contau. Ceea ce atrage partenerii unul spre celălalt și le întărește legătura „Vreau să-mi petrec restul vieții cu tine”, se poate pierde cel mai ușor.

Una dintre cele mai frecvente plângeri pe care le auzi de la femei, este faptul că bărbații nu vorbesc.

Iată 8 moduri de a-ți perfecționa abilitățile de comunicare în cuplu și de a te apropia de partener.

1. Vorbește sincer despre dorințele tale. 

O comunicare bună și eficientă contribuie la o relație sănătoasă. Dacă simți că îți lipsește comunicarea, spune-i partenerului tău despre nevoile tale. Femeile care se plâng că soții lor nu comunică, de fapt, își doresc să fie ascultate de soți.

2. Aveți încredere unul în celălalt

Totul poate fi împărtășit atunci când ai încredere în partener și te simți în siguranță. Lipsa comunicării este adesea un semn al fricii. Prin urmare, este imperativ să nu folosești niciodată cuvintele soțului împotriva sa. Ai făcut un jurământ de a-l iubi, proteja și prețui. Și aceste jurăminte trebuie respectate în timpul comunicării.

Partenerul tău ar trebui să se simtă în siguranță. Iar sarcina ta este să ai grijă de asta.

3. Acceptă faptul că sunteți diferiți.

Când vine vorba de comunicare, bărbații și femeile au nevoi diferite. Femeile tânjesc după compasiune, bărbații tânjesc după respect. Și stilurile lor de comunicare reflectă aceste diferențe.

Pentru femei, este important contactul vizual în timpul comunicării, în timp ce pentru bărbați poate fi inconfortabil. Învață limba de dragoste a soțului tău … și vorbește-o.

4. Ascultă cu atenție

Ascultarea – este cunoaștere. Comunici pentru a-ți cunoaște și a-ți înțelege partenerul mai bine. Ascultă calm, cu empatie, fără judecată. Nu ignora sau completa tăcerea. Chiar și comentariile încurajatoare pot opri conversația și încrederea soțului în siguranța conversației.

Dacă nu știi cum să-l determini să comunice cu tine, încearcă să fii un bun ascultător.

5. Pune întrebări deschise

“Ești bine?” cel mai probabil vei primi răspunsul „Da”. Dar dacă îl întrebi: „Cum ți-a mers azi la serviciu? Ce s-a întâmplat interesant? ” – deschizi ușa unei conversații interesante.

Punând întrebări deschise, cu o probabilitate mai mare vei afla ce vrea să-ți împărtășească partenerul.

6. Alege timpul potrivit. 

Nu deschide subiecte dificile atunci când ambii sunteți obosiți. Comunicarea are succes când este setată spre succes. Alege momentul potrivit pentru comunicare.

7. Nu încercați să vă citiți reciproc gândurile.

„El trebuie să știe” sau „Ea își poate da seama” va condamna relația la eșec. Mai ales atunci când ipotezele sunt legate de așteptări. Nu este corect să aștepți ca partenerul să-și dea seama de dorințele tale și să le îndeplinească.

Nu presupune că tu sau partenerul îți va putea citi gândurile. Vorbiți deschis despre așteptările voastre.

8. Comportă-te așa cum ai vrea să se comporte cu tine. 

Modelează comportamentul pe care ai vrea să-l vezi la partenerul tău. Asumă-ți riscul de a fi prima care face ceea ce trebuie. Ascultă mai mult. Ai încredere necondiționată. Vorbește limba iubirii partenerului tău.

Setează-ți relația pentru succes, așteptând doar de la tine și având încredere că partenerul îți va răspunde la fel.

Relația dintre soți depinde de ambii. Prin urmare, nu are sens să arunci toată responsabilitatea pe partener. Faceți din comunicarea sănătoasă o prioritate. Ea vă poate revigora, reinventa și chiar vă poate salva căsnicia.