7 Obiceiuri care îți fură fericirea. Scapă de ele și te vei bucura de viață din plin.

Adesea subestimăm puterea obișnuinței. În mod special, ne afectează obiceiurile gândirii, modul în care ne raportăm la lumea din jur și reacționăm la diverse situații. Astăzi vreau să-ți împărtășesc 7 obiceiuri ale oamenilor nefericiți, care distrug orice moment pozitiv.

1. Căutarea perfecțiunii.  

Dacă ești un perfecționist, îți va fi foarte dificil să supraviețuiești în această lume. Nu trebuie să tinzi mereu spre ideal pentru că nu poate fi atins. Aceasta este o iluzie care ne împiedică să trăim o viață obișnuită și să ne bucurăm de ceea ce avem. Fericirea se află în momentele simple de zi cu zi, pe care trebuie să le poți recunoaște, în ciuda imperfecțiunilor mediului.

2. Comunicarea cu oamenii veșnic nemulțumiți de ceva.

Omul nu poate trăi fără comunicare, el caută întotdeauna sprijin, suport. Însă merită să selectezi cu atenție persoanele care fac parte din mediul tău apropiat. Înconjoară-te de oameni care te înveselesc atunci când te simți deprimată. Evită comunicarea cu persoanele neplăcute, nu face ceea ce nu-ți place.

3. Gândurile constante despre trecut și viitor, în loc de prezent.

Regula „aici și acum” trebuie să fie o mantră pentru tine. Nu trebuie să te oprești asupra situațiilor teribile din viață, trebuie doar să mulțumești și pentru cele bune, și pentru cele rele. Mai bine concentrează-ti atenția asupra prezentului, decât să-ți risipești energia pe amintiri sau gânduri negative. Nu-ți permite să fii tristă prea mult timp.

4. Compararea cu alții.

Nu-ți mai compara viața cu a altora. Nu fi invidioasă pe ceilalți și nu imita pe cineva. Ești o persoană unică care parcurge propria cale. Trăiește așa cum crezi potrivit, cum te simți bine. Ceea ce îi face pe alții fericiți, nu întotdeauna te va face fericită pe tine.

5. Concentrarea pe momentele negative din viață.

Viața se schimbă atunci când omul își schimbă viziunea asupra lumii. Dacă începi să percepi situația într-un mod diferit, atunci și sentimentele tale se vor schimba. Nu trebuie să te concentrezi asupra lucrurilor care te întristează, nu merită. Dacă cineva te-a jignit – nu are de-a face cu tine, de obicei este o reflectare a ceea ce se întâmplă în viața personală a acestui om.

6. Dependența de opiniile altora

Nu te gândi niciodată la ce vor spune alții. De fapt, nimănui nu-i pasă cum trăiești. Oamenii încep să bârfească când viața lor este prea tristă. Dacă faci așa cum spun alții, îți vei pierde unicitatea, vei trăi viața altcuiva și nu vei simți niciodată ce este fericirea adevărată.

7. Obiceiul de a-ți complica viața.

Nu trebuie să-ți complici viața, să cauți un sens ascuns în cuvintele altora, să încerci să derulezi în minte momentele de mai multe ori. Eliberează situația, de fapt, totul în viață este mult mai simplu decât ne imaginăm. Toate dificultățile le inventăm noi, așa că merită să-ți schimbi gândirea.