Relatii

3 moduri de a învăța să-ți spui ”da” (și de ce este important să faci asta).

Abilitatea de a spune „nu” – într-adevăr este o opțiune utilă, care ne ajută să construim relații corecte cu cei din jur și să trăim în armonie cu propria lume interioară. Totuși, după cum s-a dovedit, această abilitate nu este un panaceu. Pentru a experimenta pe deplin gustul vieții și a învăța să coexiști cu tine și cu societatea, este necesar nu numai să-ți protejezi limitele personale, ci și să poți spune „da”, atât ție, cât și dorințelor tale.

Iată cum și de ce trebuie să faci asta:

1. Spune ”da” atunci când comunici cu alții.

Cuvântul „nu” este adesea folosit în momentul nepotrivit. Este corect să refuzi o persoană care îți cere să faci ceva în locul său, iar asta nu face parte din planurile tale. Și cu totul altceva este să folosești cuvântul „nu” în alte scopuri, mai ales să începi o frază cu el, de exemplu, să spui: „Nu, te-am auzit”; – ”Nu, ai dreptate”. În acest caz, cuvântul „nu” este un cuvânt parazitar periculos care aduce o conotație negativă.

Cuvântul „nu” la început, face propoziția conflictuală – încearcă să te certe cu interlocutorul, deși continuarea afirmației sugerează că ești de acord cu el. În acest caz, este mai bine să începi discursul cu ”da”: „da, te-am auzit” și „da, ai dreptate”. Sensul celor spuse se schimbă imediat, iar conversația capătă o conotație pozitivă.

2. Spune-ți ”da” ție.

Adesea, noi înșine ne interzicem ceva, ne îndoim de abilitățile noastre. Suntem cei mai duri critici ai noștri. Nu ne permitem să plângem, să experimentăm emoții, inclusiv bucurie, pentru că nu avem încredere în noi.

A învăța să te accepți așa cu ești, înseamnă să spui ”da” emoțiilor și sentimentelor tale și să nu le respingi. Fii atentă la gândurile tale, pentru că ele nu-ți vizitează mintea pur și simplu. Din anumite motive, te gândești la o problemă sau la alta, ceea ce înseamnă că merită să analizată, precum și să înțelegi de ce îndepărtezi astfel de gânduri. Acceptarea de sine la nivelul sentimentelor și gândurilor, este un pas important către dezvoltarea intuiției și a „eu-ului” interior și un mod sigur de a te iubi cu adevărat, deoarece iubirea de sine este, în primul rând, să te înțelegi și să te accepți la nivel interior.

3. Spune ”da” lumii exterioare.

Cea mai mare dezamăgire pe care o trăiesc oamenii se datorează faptului că speranțele pe care le au de la alții, de la societate și lumea exterioară nu sunt justificate. Așteptările exagerate și adesea nejustificate sunt un drum direct către depresie și alte tulburări mentale.

Adevărul este că lumea nu trebuie să ni se adapteze. În schimb, merită să încercăm să construim comunicarea pe baza consimțământului – acceptând realitatea din jurul nostru ieșim subconștient din starea de conflict intern și mergem pe calea dezvoltării armonioase.

În niciunul dintre cele trei puncte nu am menționat beneficiile materiale, adică trebuie să te răsfeți cu mâncăruri delicioase, cumpărături și alte lucruri care îți fac viața mai confortabilă. În realitate, toate acestea sunt doar o deghizare, care este folosită pentru a acoperi problemele interne, iar echilibrul real al vieții poate fi găsit doar învățând cum să folosești corect cuvintele „da” și „nu” – acesta este ceea ce va readuce echilibrul în realitatea ta, iar plăcerile materiale (care, desigur, uneori sunt necesare) îți vor aduce bucurie.

 

Exit mobile version