Repetă acest exercițiu simplu timp de 21 de zile și te vei pregăti să fii o persoană fericită.

Mulți dintre noi par să fie blocați în negativitate. Și această negativitate face parte din trăirea traumei. Însă pentru a ieși din ea, omul trebuie să-și reamintească că deja reușește.

Avem nevoie de imagini interioare pozitive despre noi înșine, pentru că așa învățăm. Ne formăm o imagine internă cu ajutorul stimulilor externi. Avem nevoie de imagini cu noi înșine care să ne sprijine pe calea transformării. Dacă există imagini care nasc frică / rușine, avem nevoie de cele care ne vor oferi încredere. Aceste imagini trebuie asociate cu noi. De ce? Pentru că nu există garanții din exterior.

Imaginea despre noi înșine – sunt resursele interne și numărul acestora este inepuizabil, doar că nu vrem să le privim.

Uneori oamenii își spun: „Nu-mi pot oferi sprijin.”, ceea ce înseamnă „nu vreau” – adică nu vrei să-ți faci bine, aștepți salvarea din exterior. Dar nu, nimeni nu va veni. Și este timpul să nu mai pui responsabilitatea pe alte persoane. Nimeni nu se va supune, ci dimpotrivă, oamenii vor fi siguri că ți-au făcut ceea ce trebuie. Și cu siguranță nimeni nu va suferi. Cea mai bună răzbunare pe cineva – este să devii o persoană fericită pentru tine. Aceasta este calea creșterii și dobândirii independenței.

Deci, imaginea de sine este o resursă. Imaginea de sine – ca fiind bolnav, poate provoca boli. Imaginea de sine, ca fiind un om sănătos – poate fi cauza sănătății. Răspunsul corect la întrebarea „cine sunt și cum sunt” poate provoca lucruri pozitive în viața ta.

De aceea, scrie-ți o scrisoare de laudă. 

Închide ochii și amintește-ți viața. Te scufunzi în amintiri, poți începe cu cele care îți vin primele în minte. Te poți deplasa de la vârste mici la mari. Sau, dimpotrivă, de la prezent spre naștere. Scopul tău este să-ți amintești numai BINELE. Dacă apare groaza, te întrebi: „Cum am reușit să depășesc această groază?” Sau îți spui: „Te văd trecutul meu, ești o parte din mine, îți permit să fii aici”. Și apoi împingi această groază în spate și continui să cauți ceva pozitiv.

Binele există peste tot. Fiecare sarcină îndeplinită, fiecare merit, fiecare faptă de care ești mândru. Amintindu-ți, renunță la orice comentarii despre modestie sau depreciere. De exemplu, nu trebuie să-ți spui: „Am învățat să merg cu bicicleta. Toată lumea poate face asta.”- elimină ultima parte a frazei.

Cu siguranță, există evenimente care s-ar fi dezvoltat diferit fără participarea ta. În fiecare moment al timpului, luăm cea mai bună decizie posibilă. Și această decizie este în funcție de nevoile noastre.

Scrie acțiunile care pot părea ușoare pentru cineva, dar dificile pentru tine. De exemplu, ai reușit să treci peste anxietate și să ții un discurs în public. Sau ți-a fost frică să înoți și ai avut nevoie de 3 ani să intri în apă. Dar ai făcut-o!

Notează toate lucrurile pozitive care te caracterizează și tot ce te-a făcut fericit.

Chiar dacă ai avut părinți alcoolici, cu siguranță, au existat momente în care mama te-a ținut în brațe și te-ai simțit bine. Sau bunica cocea pâine și aroma ei te făcea să te simți calm.

Aceasta este scrisoarea ta de laudă. Prin urmare, nu te victimiza, chiar dacă binele a venit de la altcineva sau a fost de scurtă durată. Scrisoarea ta de laudă trebuie să fie lungă. Poți scrie în mai multe sesiuni. Nu ar trebui să o faci doar în mintea ta, pentru că astfel creierul nu va înregistra informațiile.

Apoi îți sugerez să faci un alt exercițiu simplu și să îl repeți încă 21 de zile.

Cumpără-ți niște stafide. Acest exercițiu trebuie făcut în fiecare dimineață după micul dejun sau când ieși din casă. Poți lua o stafidă dimineața și încă una seara.

Expiră toate problemele și grijile. Ține stafida în mijlocul palmei. Imaginează-ți că vezi pentru prima dată o stafidă. Aceasta este PRIMA ta experiență. Ceva despre care ești foarte curios. Nu faci nimic acum, nu evaluezi stafida în niciun fel, doar îi studiezi forma și textura. Ține-o cu degetele, încearcă să o apeși …Încearcă să-ți pui stafida la ureche, poate are sunet … O poți mirosi, ce aromă simți?

Acum bagă stafida în gură. Studiaz-o din diferite părți cu limba, rostogolește-o prin gură, explorează modul în care își schimbă forma. Și atunci îți poți permite să o muști și să-i simți gustul. Și spune-ți: „Este ceva pozitiv din viitorul meu. Doar pentru mine”.

Fă acest exercițiu încă 21 de zile, începând de astăzi.