25 de lucruri pe care le vor înțelege doar introvertiții.

Pentru a-ți determina temperamentul, nu trebuie neapărat să faci teste psihologice. Ești predispus la introversiune dacă observi aceste 25 de ciudățenii în tine.

1. Nu ieși din casă până când nu pleacă vecinul.

Pentru a nu te intersecta cu el, îl aștepți să plece. Da, este ciudat, dar uneori introvertiții se ascund chiar și de cei mai amabili oameni, doar pentru a evita să schimbe câteva cuvinte cu ei.

2. Te bucuri în secret că prietenii tăi au anulat întâlnirea.

Pentru a nu fi considerat un pustnic, uneori trebuie să te întâlnești cu prietenii. Dar când anulează planurile, te bucuri în suflet.

3. Te simți incomod la o petrecere.

În ciuda antipatiei pentru companiile zgomotoase, există evenimente pe care nu le poți evita: o petrecere corporativă, nunta unui prieten sau o sărbătoare de familie. Primul gând care-ți vine la orice întâlnire: „Ce fac eu aici?!”

4. Internetul nu este doar un hobby pentru tine, ci un stil de viață.

Pentru un introvertit este mult mai ușor să-și formuleze gândurile pe hârtie, decât într-o conversație. Pe rețelele sociale te simți ca peștele în apă.

5. Eviți consultanții-vânzători în timp ce faci cumpărături.

Îți este mai ușor să găsești singur modelul și mărimea potrivită, decât să ai o conversație cu o persoană străină.

6. Încerci să fii invizibil.

Nu ești împotriva comunicării, dar nu întotdeauna ești pregătit pentru o conversație: ai nevoie de dispoziție și energie. Pentru a obosi mai puțin, te limitezi inconștient în comunicare și, pentru a-ți reface forțele, petreci timpul în singurătate.

7. În loc de o companie zgomotoasă alegi singurătatea.

Pentru introvertiți aceasta este ceva firesc, ei nu se grăbesc la petreceri și se pot bucura de timpul petrecut în singurătate.

8. Răspunzi la întrebări monosilabic. 

La întrebările „Ce mai este nou?” și ”Ce mai faci?” încerci să răspunzi cât mai scurt posibil pentru că, Doamne ferește, interlocutorul să nu înceapă o conversație.

9. Încerci să te strecori de la petrecere.

Și încerci să o faci cât mai devreme posibil. Ai un plan de evadare și pentru asta vii la întâlnire cu propria mașină.

10. Răspunzi rar la apeluri telefonice.

Nu răspunzi la apeluri dacă e un număr necunoscut, preferi corespondența decât conversația cu un prieten sau un coleg.

11. Îți place să mergi singur la cinema.

Și faci asta dimineața sau în timpul săptămânii – când sala e aproape pustie sau mai sunt 2-3 persoane – aceeași introvertiți care evită mulțimile mari.

12. Te prefaci că nu ai observat o cunoștință.

Dacă ai observat o cunoștință la magazin, te întorci și te îndepărtezi repede înainte de a te vedea.

13. Nu deschizi niciodată ușa dacă nu aștepți oaspeți.

De ce? Nu știi niciodată: poate fi un vecin prea prietenos care a venit după sare și se plânge 15 minute de ceva, iar tu nu ai chef să-l asculți.

14. Frica de a rămâne cu persoane puțin cunoscute. 

Să porți o conversație cu persoana pe care o vezi pentru prima dată? Nu, nu e pentru tine!

15. Nu comanzi niciodată ceva prin telefon, dacă o poți face online.

De ce să suni dacă poți scrie?

16. Nu știi cum să te comporti atunci când oamenii îți cântă „La mulți ani!”

Te simți incomod și inconfortabil în preajma oamenilor. Ziua de naștere devine o tortură specială. Vrei să te ascunzi sub masă sau să fugi!

17. Încerci să rezolvi problemele de muncă prin corespondență.

În timp ce colegii te enervează cu apeluri telefonice, preferi să decizi totul prin corespondență. Munca în spațiu deschis devine o adevărată tragedie: zgomotul și oamenii din jurul tău îți paralizează munca.

18. Nu-ți place să porți o conversație cu un străin.

Nu că introvertiților nu le-ar plăcea oamenii și comunicarea față în față. Pur și simplu nu sunt pregătiți să poarte o conversație cu străinii: le provoacă un disconfort teribil.

19. Ziua perfectă la plajă – este pe o plajă complet goală.

Astfel de gânduri apar periodic la orice persoană, mai ales când plaja este supraaglomerată. Dar introvertiții au această dorință mult mai des: o plajă goală este în mod implicit mai confortabilă pentru ei decât una aglomerată.

20. Îți place să te antrenezi singur.

Urăști antrenorii personali, antrenamentele în grup și pei care pălăvrăgesc în timpul antrenamentelor, deoarece timpul de antrenament este timpul tău.

21. Nu răspunzi imediat la mesaje.

Înainte de a scrie un răspuns, trebuie să te gândești la conținutul scrisorii. Uneori uiți complet să răspunzi și apoi te justifici inventând scuze stupide.

22. Nu ești prea fericit să-ți faci cunoștințe noi.

Chiar și gândul de a cunoaște oameni noi este terifiant pentru tine. Asta nu înseamnă că nu știi să fii prieten, ci doar că îți este greu să te înțelegi cu oamenii noi.

23. Te îndepărtezi de oamenii prea prietenoși.

De fiecare dată când cineva îți încalcă spațiul personal, ai o dorință irezistibilă de a te dizolva în aer, de a dispărea, de a fugi sau de a-l respinge pe cel care vrea să te îmbrățișeze.

24. Nu-ți plac mulțimile mari.

Concertele, petrecerile, concursurile sau conferințele de lucru te fac să te simți inconfortabil și vulnerabil. Bineînțeles că nu intri în panică, dar subconștient visezi să părăsești acest loc cât mai curând posibil.

25. Nu ești un mizantrop, ești un introvertit.

Iubești oamenii și înțelegi valoarea comunicării umane, așa că alegi în mod conștient să mergi la petreceri și evenimente sociale. Dar să fii singur este mai confortabil pentru tine: prețuiești timpul petrecut în singurătate sau cu cei dragi.