Iată de ce multe femei nu-și respectă bărbatul și cum poate fi schimbată situația.

Cu siguranță, mulți dintre voi ați asistat la o astfel de situație: între un bărbat și o femeie se întâmplă un conflict pe tonuri ridicate, în timp ce bărbatul femeii stă alături și tace.

De ce bărbatul îi permite femeii sale să preia un astfel de rol și să demonstreze un comportament nedemn de o femeie? Conflictele sunt rezolvate de bărbat, pentru că el este apărătorul. Dacă cineva rănește demnitatea femeii sale, el este cel care rezolvă problema.

Am început cu acest exemplu, deoarece demonstrează în mod clar lipsa respectului femeii față de bărbat.

Femeia care își permite să participe activ la un conflict cu un alt bărbat, în ciuda faptului că bărbatul său este alături, ea nu îl consideră bărbat. 

Problema lipsei respectului femeii față de bărbat se află în bărbat. Femeile percep întotdeauna bărbații așa cum li se permite. Și se comportă cu ei așa cum li se permite.

O altă situație: apare o ceartă familială, femeia țipă și sparge vasele. Este un comportament demn de o femeie? Nu. Acest comportament a fost permis de bărbat. De ce a lăsat-o să se comporte astfel?

De fapt, bărbatul este responsabil pentru femeie. De la naștere, tatăl este responsabil pentru fată, apoi – soțul. Și acei bărbați care se plâng că se confruntă cu o atitudine lipsită de respect din partea femeii, din anumite motive refuză să accepte faptul că originile problemei trebuie căutate în ei înșiși.

Probabil mulți vor spune că dau vina pe bărbați și justific comportamentul nedemn al femeilor.

Există un tip de femei care privesc bărbații numai din punctul de vedere al sursei de bogăție materială. Desigur, nu se pune problema respectului pentru bărbat. Aceasta este omisiunea părinților în educația fetei. Dar bărbatul își alege partenera, ceea ce înseamnă că nu trebuie să se întrebe de ce există această atitudine față de el. O relație adecvată este posibilă numai atunci când bărbatul își asumă responsabilitatea nu numai pentru sine, ci și pentru femeie. În caz contrar, ea nu-l va respecta. Cum poate cineva să respecte o persoană iresponsabilă?

Femeia care își respectă bărbatul nu-și va asuma niciodată „roluri masculine”. Confruntarea, rezolvarea conflictelor – este un rol masculin. Atunci când bărbatul se respectă, și ceilalți îl respectă. Femeia lui nu-și va permite să țipe la el. Ea este sigură că dacă demnitatea îi va fi cumva afectată, bărbatul o va proteja.

Mulți vor să devină „bărbați duri”, „bărbați alfa”, pentru ca femeile să-i asculte. Dar câți dintre acești mulți sunt gata să își asume responsabilitatea?

Bărbatul se distinge prin capacitatea de a-și asuma responsabilitatea și de a fi gata să răspundă pentru fiecare cuvânt și faptă. 

Astăzi mulți oameni trăiesc în iluzia „bunăstării” lumii moderne. Datorită educației greșite și a percepției greșite a lumii, unii „bărbați”, sunt în mare parte ca niște femei vorbărețe și fricoase, inconștienți de faptul că trebuie să răspundă pentru tot!

În comunitățile închise, cu o ierarhie rigidă, chiar faptul vieții și al bunăstării este un indicator al responsabilității omului. Dacă știi să supraviețuiești, atunci știi să-ți asumi responsabilitatea. În condițiile moderne de confort, acest indicator este atitudinea femeilor și bărbaților din jurul tău.

Ceea ce ține de femei.

Unele femei moderne își permit un comportament abuziv față de bărbați: îi insultă verbal, chiar și fizic. Și când li se reproșează, spun că bărbați sunt nepoliticoși.

Legile moderne sunt de partea femeilor, ceea ce le permite să facă prea multe. Dacă ești femeie, atunci poartă-te ca o femeie. De aici apar majoritatea problemelor feminine: lipsa „umărului puternic” și „sprijinului”, lipsa tandretii din partea bărbatului. Acest lucru se întâmplă, pentru că femeia nu-și permite să fie fragilă, slabă, lipsită de apărare, feminină.

De fapt, totul este simplu. Dacă fiecare va corespunde rolului său, femeia – rolului feminin, bărbatul – rolului masculin, atunci nu vor exista probleme. Problemele încep atunci când bărbatul nu este capabil să fie „bărbat”, iar acest rol și l-a asumat femeia. Fie femeia își permite un comportament nedemn în raport cu bărbatul, iar el trece cu vederea și îi permite să facă acest lucru.