5 semne care trădează o femeie invidioasă, indiferent cum încearcă să-și ascundă invidia.

Invidia este considerată una dintre cele mai toxice caracteristici. Fiecare persoană tinde să se compare cu ceilalți, din asta se construiește percepția personalității și a stimei de sine. Cu toate acestea, cineva este capabil să se oprească la timp, iar cineva se scufundă tot mai adânc în furie și frustrare.

O femeie invidioasă nu își admite niciodată partea întunecată a sufletului, pentru că nimeni nu vrea să vorbească despre neajunsurile sale. Ea va ascunde cu toată puterea că este invidioasă pe ceilalți. Dar, poate fi descoperită cu ajutorul unor semne.

1. Femeia invidioasă tace când cineva își împărtășește succesele.

Acum un minut ea ciripea ca o pasăre, însă imediat ce cineva dintre cei prezenți își împărtășească succesele, doamna tace, de parcă a luat apă în gură. Este invidioasă că există oameni mai norocoși decât ea și nu se poate preface că este fericită pentru ceilalți. Ea preferă să nu spună nimic și să se îndepărteze, pentru a nu atrage atenția.

2. Femeia invidioasă exprimă emoții false.

Femeia pare să încerce să înfățișeze un zâmbet atunci când interacționează cu cineva pentru care simte invidie, dar acest lucru iese atât de tensionat și de nesincer, încât o trădează imediat. Din dorința de a-și ascunde partea întunecată, doamna maschează emoțiile negative, dar acestea ies la suprafață, deoarece este copleșită de invidie.

3. Ea concurează cu oamenii.

Femeia încearcă din toate puterile să demonstreze că nu este mai rea decât cei care au mai mult succes. De aceea, concurează cu alți oameni, dorind să le arate că este mai bună.

De exemplu o prietenă își cumpără o rochie scumpă, iar invidioasa își cumpără o ținută și mai scumpă, chiar dacă pentru asta va cheltui toți banii.

4. Ea schimbă brusc subiectul care o indispune.

Acest semn este versiunea opusă a primului semn, când cineva în companie vorbește despre succesele sale, iar femeia invidioasă care nu vrea să asculte și să ardă de furie, schimbă brusc subiectul. Începe să vorbească despre vremea de afară, muzică sau filme, iar cei din jur înțeleg că ea se simte rănită de faptul că cineva a realizat mai mult decât ea.

5. Adresează întrebări care pun interlocutorul într-o situație incomodă. 

De exemplu, femeia invidioasă poate întreba direct despre mărimea salariului, prețul bijuteriilor sau poate afla cât de mult câștigă soțul unei colege. De fapt, acestea sunt întrebări care invadează spațiul personal al celeilalte persoane. De foarte multe ori oamenii nu opun rezistență, iar femeia invidioasă pătrunde și mai adânc în viața lor, răspândind otrava invidiei.