3 motive pentru care ești încă singură.

Faptul că ești încă singură și nu ți-ai găsit partenerul potrivit, nu este o coincidență. Există 3 motive pentru asta:

1. Nu te respecți. 

Respectul și admirația pe care le primești de la ceilalți, sunt proporționale cu respectul pe care îl primești de la tine. Dacă te îngrijești mental, emoțional și fizic, atunci ceilalți vor fi atrași de perspectiva de a te îngriji mental, emoțional și fizic.

Încearcă o lună. Ai grijă de tine. Fă mișcare și mănâncă sănătos. Dormi suficient. Muncește din greu și planifică dinainte. Fii sociabilă. Scapă de obiceiurile proaste. Vorbește despre ideile tale fără limite și nu aștepta nimic în schimb. Nu accepta judecățile făcute de tine sau de alții.

Nu lua refuzul personal. În loc să privești lumea din perspectiva ratingului și concurenței, alege să vezi lumea în termeni de compatibilitate și incompatibilitate. Apoi, asumă-ți provocarea de a găsi compatibilitate.

Dacă vrei să întâlnești un adult funcțional emoțional, trebuie să fii un adult funcțional emoțional.

2. Ai așteptări absurde

Așteptările noastre se reduc la perfecțiune. Însă toți au defecte. Toți oamenii pe care îi întâlnești au defecte. Intimitatea și romantismul sunt definite de oamenii care au defecte comparabile și complementare.

Învață să apreciezi defectele oamenilor. Învață să le prețuiești și să le îmbunătățești pe ale tale. În caz contrar, vei fi singură (și furioasă) pentru o perioadă foarte lungă de timp.

3. Nu ți-ai dezvoltat abilitățile de intimitate.

Întâlnirile și căutarea partenerului este un proces emoțional. Crearea intimității într-o relație necesită vulnerabilitate și investiții emoționale. Ceea ce înseamnă că trebuie să te deschizi într-un mod care ar putea să nu fie tocmai confortabil. Înseamnă să te etalezi, să-ți împărtășești opiniile și valorile care pot polariza oamenii și pot genera respingere. Asta cere curaj și risc din partea ta pentru a obține ceea ce dorești.

Pentru a crea intimitate emoțională cu ceilalți, trebuie să te deschizi și să descoperi emoțiile din tine. Intimitatea este ceva care se întâmplă organic, prin exprimarea reciprocă a emoțiilor și valorilor. Este ceva inconștient, personal și fără nume. Și este imposibil de creat o intimitate profundă, dacă celălalt nu este deschis acestor emoții și valori profunde.