Test psihologic: în care dintre cele 3 imagini NU este o familie?

Relațiile cu membrii familiei și cu alții oameni au un impact imens asupra percepției, comportamentului și atitudinilor noastre. Dacă relațiile sănătoase contribuie la dezvoltare, atunci cele toxice te pot face o persoană rea, slabă și neajutorată.

Acest test psihologic te va ajuta să înțelegi modul în care te-au afectat relațiile tale (și încă te afectează). Privește cu atenție imaginea în care sunt ilustrate trei familii, fiecare dintre ele având o mamă, un tată și un copil. Apoi stabilește – care dintre ele, în opinia ta, nu este o familie?

Dacă ai ales:

Imaginea 1

Probabil că ai un trecut dureros sau ai crescut într-o familie disfuncțională, deoarece familia 1 arată, de fapt, fericită și iubitoare, unde părinții au o relație bună între ei.

Alegerea ta sugerează gândire negativă și lipsa de încredere. Această percepție poate fi rezultatul unei copilării dificile și a unor relații toxice de la o vârstă fragedă. Este posibil să fi asistat la abuzuri sau la divorțul părinților, ceea ce te-a determinat să înțelegi greșit relația de familie „sănătoasă”.

Imaginea 2

Ești o persoană orientată spre familie și îi prețuiești pe cei dragi mai presus de orice. Este posibil să fi considerat această familie „greșită”, deoarece adulții sunt prea concentrați pe ei. Atât mama, cât și tatăl ignoră copilul și nu se țin de mână.

Crezi că familia ar trebui să fie prioritatea principală. Doar cei care pun nevoile familiei pe primul loc, pot construi relații stabile și de durată. Ești persoana care își dorește întotdeauna ca oamenii dragi să fie fericiți.

Imaginea 3

Nu ești prea orientată spre familie, acorzi prioritate prietenilor și colegilor. Cel mai probabil, ai ales a treia opțiune, deoarece tatălui din fotografie nu îi pasă de copil și de mamă și, în general, se uită în altă parte. Ți se pare că mama ține copilul departe de bărbat, pentru că îl consideră indiferent sau iresponsabil.

Această alegere sugerează că cel mai probabil ai crescut neavând un tată puternic, iar tu ești o persoană grijulie și atentă. Sau ai crescut într-o familie incompletă, dar instinctele tale parentale te îndeamnă să-i protejezi pe alții de durerea pe care ai trăit-o în viața ta.