9 cuvinte și fraze parazitare care te vor ajuta să citești interlocutorul.

Comunici cu o persoană, dar nu-ți dai seama ce prezintă? Te sfătuim să asculți cu atenție discursul său. Cuvintele parazitare, pe care le avem aproape toți, te vor ajuta să-i înțelegi natura.

Deci, dacă interlocutorul tău folosește în exces astfel de cuvinte…

“În realitate…”

Individul care stă în fața ta, probabil că își apreciază foarte mult opinia, dar rareori ascultă opinia celorlalți. Poate că este unul dintre cei care nu are încredere decât în sine și va fi foarte dificil să-l convingi de ceva.

“Adevărat, adevărat!”

Interlocutorul tău folosește adesea acest cuvânt în discursul său? Cel mai probabil persoana s-a confruntat adesea cu lipsa de încredere și nu este sigur că intențiile sale bune vor fi interpretate corect.

“Apropo…”

Destul de des, acest cuvânt sună nepotrivit, iar cel care îl pronunță își dă seama de asta, dar nu se poate abține. Se simte inconfortabil printre oameni, poate că i se pare că nu este apreciat. Și caută să câștige atenția tuturor.

“Pe scurt”

Chiar dacă persoana cu care comunici nu se grăbește, cel mai probabil este una dintre cele care se grăbește constant. O altă interpretare a acestui cuvânt parazitar: interlocutorul poate fi destul de agresiv și nervos, poate să-și piardă cumpătul din cauza unui fleac.

“De fapt …”

Așa se exprimă oamenii nesiguri, dar poate fi folosit și de manipulatori care sunt capabili să provoace un scandal pentru a-și atinge scopul. Acest cuvânt este folosit de provocatori care adoră să intre în conflict.

“Pur și simplu eu…”

În mod ciudat, acest cuvânt este adorat de cei pentru care nimic nu este „simplu”. Nu le place să-și asume responsabilitatea și tind să fie de acord cu opiniile altora, doar pentru a fi lăsați în pace. Deși, în adâncul sufletului se consideră cei mai deștepți.

“Adică”

Oamenilor care utilizează acest cuvânt nu-și pot exprima gândurile cu voce tare. Sunt oponenți la tot ce este nou și sunt destul de agresivi, apărându-și poziția, provocând deseori conflicte.

“Exact….”

Aceasta este fraza oportunistului tipic care vrea să facă pe plac tuturor. Deseori, în spatele unui astfel de compromis se află atitudinea ostilă față de interlocutor, dar acest om știe să-și țină emoțiile sub control și nu își va pierde niciodată cumpătul.

“De parcă…”

Adesea acest cuvânt este folosit de indivizii creativi sau de cei care cred că individualismul este cea mai înaltă virtute. Încearcă să se distanțeze de interlocutor și, fără a intra în conflict, își apără poziția.