7 expresii care te vor ajuta să înțelegi adevăratele intenții ale interlocutorului.

Pentru a învăța să înțelegi oamenii, nu ai nevoie doar de abilități și cunoștințe intuitive. Astăzi îți împărtășesc cele mai populare expresii care te vor ajuta să înțelegi adevăratele intenții ale interlocutorului.

1.”Stiu”

Acest cuvânt caracterizează o persoană extrem de încrezătoare. Când comentezi ceva, evaluezi sau complimentezi interlocutorul, iar ca răspuns auzi acest cuvânt – înseamnă că adversarul tău are o poziție de viață foarte încrezătoare și că nu are nevoie de aprobarea ta.

2. “Voi încerca…”

Dacă interlocutorul tău rostește adesea această expresie, înseamnă că îi place să amâne lucrurile și nu vrea să treacă la acțiuni concrete. Pe de o parte, percepem aceste cuvinte drept consimțământ, dar, pe de altă parte, o astfel de expresie nu oferă nicio garanție că omul va trece de la cuvinte la fapte și va îndeplini promisiunea dată.

3. „Ai devenit o altă persoană.”

În spatele acestei formulări se află manipularea, dorința de a te readuce pe drumul cel bun, care, probabil nu ți se potrivește, dar pare convenabilă interlocutorului tău. Este firesc să ne schimbăm și să creștem, iar dacă cineva te trage înapoi, provocându-ți sentimentul interior de disconfort, ar trebui să înțelegi motivele acestui comportament și de ce omul nu vrea schimbări în viața ta.

4. “Wow!”

Această expresie sugerează că persoana care o pronunță este obișnuită să ofere mai mult decât să ia – este gata să-și sacrifice timpul, confortul și alte resurse interne, fără a cere nimic în schimb.

5. “Ce ar fi dacă?”

Această expresie trădează o persoană anxioasă. Ea vede lumea prin prisma propriei experiențe negative și pictează scenarii sumbre de dezvoltare a evenimentelor. Acestor oameni le este dificil să fie deschiși schimbărilor și lucrurilor noi, deoarece sunt siguri că în orice moment se pot confrunta cu greutăți.

Problema este că anxietatea poate fi contagioasă – contactând în mod regulat cu o astfel de persoană, este posibil să începi să te îndoiești de propriile abilități.

6. ”Nu înțeleg.”

O astfel de formulare demonstrează încăpățânarea și lipsa dorinței interlocutorului de a se implica în comunicare. De asemenea, această expresie poate indica faptul că adversarul tău nu vrea să își asume o responsabilitate în plus și poate chiar intenționează să finalizeze comunicarea cu tine.

7. „Mai târziu, nu acum…”

Această expresie sugerează că interlocutorul vrea să încheie conversația neplăcută sau neinteresantă și că părerea sa nu coincide cu a ta. În același timp, el nu caută să-și argumenteze poziția – în schimb, amână conversația, scăpând de necesitatea de a explica ceva, ceea ce, desigur, sugerează că între voi puțin probabil va exista un dialog productiv și o comunicare sănătoasă.