3 trucuri psihologice care te vor ajuta să câștigi încrederea oricărei persoane.

Există anumite tehnici psihologice care îți permit să trezești instantaneu simpatia oricărei persoane. Și nu contează ce fel de persoană este în fața ta, acestea acționează asupra subconștientului.

Creierul nostru scanează în mod constant spațiul înconjurător pentru a găsi un posibil pericol. Acesta este un proces de care nu suntem conștienți. Dar fiecare obiect și fiecare persoană care apare în câmpul nostru este supus de către „sistemul nostru de securitate” unor teste.

În mod inconștient, avem tendința să-i considerăm siguri pe cei care ni se aseamănă, întrucât avem încredere deplină în noi.

De accea, dacă subconștientul nostru decide că această persoană este ”a noastră” „din haita noastră”, atunci ne relaxăm, ne pierdem vigilența și avem încredere în ea. Ne simțim confortabil în compania acestei persoane, ne place foarte mult de ea.

Concluzie: pentru a provoca simpatia și încrederea unei persoane, trebuie să devenim pentru subconștientul său ”o persoană asemănătoare”.

Cum poți face asta? Iată 3 trucuri psihologice:

1. Acordă atenție poziției și mișcărilor.

Observă înclinarea corpului, rotirea capului, poziția brațelor și picioarelor, gesturile. Încearcă să iei poziții similare. Acest lucru trebuie făcut elegant, fără a-ți transforma mișcările într-o copiere banală. Nu trebuie să repeți toate mișcările simultan, repetă direcția mișcării și cu o ușoară întârziere.

Acest principiu funcționează și în direcția opusă – încearcă să fii asemănător cu interlocutorul tău și el va fi mai dispus față de tine.

2. Vocea.

Observă viteza, volumul, timbrul și modul de vorbire al interlocutorului. Vorbirea noastră – este traducerea de către creier a imaginilor, sunetelor și sentimentelor interne în cuvinte. Și pentru fiecare dintre noi, acest proces se desfășoară cu viteza obișnuită și se reflectă în ritmul discursului nostru.

Sincronizându-te cu parametrii vocii altei persoane, îi arăți subconștientului său o asemănare și facilitezi procesul de înțelegere. Drept urmare, nivelul de simpatie și încredere crește inconștient.

3. Respirația.

Omul întotdeauna vorbește numai atunci când expiră. Încearcă să vorbești când inspiri și nu vei reuși.

Poți urmări respirația interlocutorului după piept. Dar fă-o imperceptibil, fără să-și fixezi privirea asupra pieptului său.

Pentru a verifica cât de mult ai reușit să-ți setezi respirația cu el, inspiră adânc fiind lângă această persoană și dacă ea repetă după tine, felicitări, ai reușit! Acum poți gestiona comunicarea.

Manipulatorii experimentați folosesc controlul respirației pentru a obține „da” la aproape orice solicitare. Se adaptează treptat respirației interlocutorului, respiră o perioadă de timp în același ritm cu el, apoi schimbă ușor ritmul respirației. Dacă persoana se adaptează după el, atunci, pe acest ritm nou manipulatorul își exprimă cererile și propunerile. Acum persoana va fi mai înclinată să spună ”Da”.