12 moduri de a scăpa de excesele din viața ta. Acest ghid te va ajuta să respiri mai ușor.

Cum scapi ușor de excesele din viața ta: lucruri inutile, frici sau gânduri anxioase? Iată 12 sfaturi care te vor ajuta să faci ordine. Acest ghid minunat te va ajuta să respiri mai ușor.

1. Curățenia

A arunca gunoiul și a pune lucrurile la locul lor – este cel mai simplu mod de a scăpa de melancolie, de a-ți curăța mintea și de a crește controlul asupra a ceea ce se întâmplă.

2. Gândurile anxioase

Anxietatea este peste tot. Se infiltrează în relațiile personale, familiale și profesionale. Nu doar omul, întreaga lume devine alarmantă. Iată două moduri de a te calma:

– dacă o convingere negativă persistă, rostește-o cu voce tare și adaugă „este doar un gând”.

– alege un gând enervant și scrie-l cu un stilou negru în partea de sus a paginii, apoi inventează mai multe idei despre cum să-l blochezi și scrie-le cu creioane colorate.

 

3. Prietenii virtuali

Pe rețelele sociale este ușor să adaugi o sută sau două sute de prieteni. Dar când verifici lista, înțelegi că pe unii nu-i cunoști deloc și nu vrei să vezi fotografiile și postările lor. Este bine să faci o curățare a listei din când în când, în plus, ordinea este bună pentru sănătatea ta mintală.

4. Lucrurile de care nu mai ai nevoie.

Lucrurile inutile le poți dărui. De exemplu, unei organizații caritabile – în acest fel nu numai că le vei salva să ajungă la deșeuri, ci și vei ajuta oamenii. Asigură-te că articolul este în stare bună, verifică dacă toate piesele sunt la locul lor. Dacă este necesar, spală-le, calcă-le, repară-le.

5. Kilogramele în plus

Cum să-ți îmbunătățești capacitatea fizică dacă nu vrei să mergi la sală? Începe cu flotări. Practică dimineața. Pune-ți muzică optimistă. Dacă ți se pare greu să faci flotări pe podea, fă pe perete. Începe cu o cifră confortabilă pentru tine – și în timp, îmbunătățește-ți performanța.

6. Supărările

Zi de zi, ne confruntăm cu o alegere: să ne răzbunăm sau să iertăm. Supărarea ca răspuns la grosolănie este ceva normal. Dar nu-ți va aduce vindecare. Fără a ierta, te legi strâns de cel care te-a jignit. În plus, studiile au demonstrat că supărarea creează anxietate și crește riscul de îmbolnăvire. Iar iertarea reduce depresia, crește optimismul și ne face mai încrezători.

7. Gunoiul digital

Ia o pauză de 30 de zile de la aplicații. Renunță la ceea ce nu-ți afectează pozitiv viața. Pentru celelalte aplicații stabilește limite. Dacă ai nevoie de rețelele sociale pentru muncă, atunci definește perioadele în care te vei conecta. Uită de comunicarea cu colegii pe Facebook. Nu citi știrile fierbinți. Dezactivează toate notificările inutile. Încearcă să găsești activități mai utile și mai plăcute timp de o lună. La sfârșitul experimentului, întreabă-te: ”Care aplicații mi-au lipsit cu adevărat?”

8. Spune ”DA” lucrurilor importante.

Odată ce începi să-ți abordezi timpul cu înțelepciune, să definești ceea ce este important și ce nu, vei putea vedea avantajele pierdute legate de fiecare decizie luată. Singura problemă este că fiecare ”da” pe care îl spui este ”nu” pentru altceva.

9. Bucură-te de ceea ce ai.

Fii recunoscătoare pentru ceea ce ai deja, de la hainele din dulap până la aparatele din bucătărie. Utilizează aceste lucruri și reamintește-ți că banii te-au servit bine.

10. Spune „Nu” – achizițiilor impulsive.

În același timp, protejează-te de achizițiile inutile. Fă o pauză înainte de a scoate portofelul din geantă. Uneori sunt suficiente 15 minute. Ieși afară, respiră și întreabă-te dacă chiar ai nevoie de acest obiect.

11. Descarcă-ți creierul

O dată pe săptămână fă-ți o zi liberă. Aceasta este ziua în care nimeni nu are dreptul să te deranjeze. Anulează întâlnirile, nu răspunde la apeluri, oprește internetul. Fii creativă, gândește-te la lucruri importante, fă-ți timp pentru sport sau vizionează filmul preferat.

12. Renunță la știri

Știrile creează anxietate și intensifică stresul. Consumându-le, ni se schimbă structura creierului. Iar rețelele neuronale necesare pentru gândirea profundă nu mai funcționează. Încearcă să trăiești o lună fără știri și vei fi surprinsă cât de ușor te vei concentra asupra lucrurilor importante.