Psihologii afirmă că aceste 10 reguli ale vieții de familie pot fi încălcate.

Psihologii afirmă că unele reguli general acceptate pot fi încălcate. Iată ce trebuie să știe soții pentru a trăi fericiți și mult timp împreună.

1. ”Ești bărbat – este obligația ta.” sau ”Ești femeie – este obligația ta.”  

Oamenii sunt diferiți. Există femei cu interese masculine și bărbați capabili să gătească sau să facă ordine. Este important să renunțați la cerințele față de partener. Soții ar trebui să-și distribuie responsabilitățile pe baza calităților personale.

2. ”Intimitatea rezolvă toate problemele.”

Conflictele și certurile frecvente care se termină în pat, indică lipsa armoniei și înțelegerii reciproce. Atunci când atracția se va reduce, vor rămâne doar emoțiile negative.

Pentru început, merită să comunicați și să înțelegeți unde apar dezacordurile. Uneori, se dovedește că partenerii sunt împreună doar pentru s*x. Dar acesta nu este garanția unei relații puternice.

3. Copiii – centrul familiei. 

Chiar dacă copiii sunt viitorul familiei, soții ar trebui să-și facă timp pentru ei sau pentru întâlnirea cu prietenii.

O problemă obișnuită a multor mame este dragostea și protecția excesivă. Copiii „iubiți” excesiv sunt mai capricioși, neascultători. Poate că ei doar au nevoie de mai mult spațiu personal?

4. Sinceritatea în relații

Deși onestitatea este baza relațiilor, este important să nu exagerezi. Nu merită să împărtășești gânduri vagi, care a doua zi se schimbă. Dacă ai dubii, merită să faci o introspecție sau să consulți un psihoterapeut. Cu partenerul este mai bine să vorbești atunci când ai gânduri clare, precum și câteva exemple vizuale care explică un anumit punct de vedere.

5. Hobby-urile comune.

Adesea partenerii așteaptă sprijin în ceea ce privește interesele personale. Dar fiecare persoană este unică. Hobby-uri diferite pot ajuta la consolidarea cuplului. Astfel, partenerii învață lucruri noi. Nu merită să-i impui partenerului simpatie față de ceva pentru care simte indiferență sau antipatie. Asta va duce la certuri.

6. Despre „atmosfera fericirii”

Adepții gândirii optimiste susțin că „atmosfera fericirii” trebuie creată și menținută. Dar încercarea de a face mai bine fără a avea dorință, va provoca rezultatul opus. Atunci când în relație domnește armonia și înțelegerea reciprocă, „atmosfera fericirii” apare de la sine.

7. ”Iubirea nu trece.”

Această afirmație obligă partenerii să se ”țină” reciproc. Ei se grăbesc să citească sfaturi despre cum să-l recupereze pe cel drag. Dar nu contează  – e iubire sau simpatie temporară, nimeni nu poate fi forțat să se întoarcă.

8. Absența certurilor și conflictelor este un indicator al fericirii.

Nimănui nu-i place să se certe. De aceea, partenerii încearcă să reducă conflictele. Această metodă poate ajuta o vreme. Însă este important să învățați cum să vă exprimați corect gândurile și sentimentele negative.

10. ”Trebuie să fim împreună peste tot.”

Odihna comună are un efect benefic asupra relației. Însă nu trebuie să uitați de spațiul personal. Relația nu trebuie transformată într-un „lanț invizibil”. Fiecare persoană are nevoie petreacă timpul în singurătate. Odihna separată ajută partenerii să se plictisească și să vrea să împărtășească impresii.

Nu există „rețetă” universală pentru o viață de familie fericită. Ar trebui să vă ascultați, în loc urmați ceea ce este considerat corect.