Singurătatea sau căsătoria după 50 de ani? Iată ce preferă femeile.

Singurătatea după 50 de ani.

Subiectul preferat al femeilor de peste 50 de ani este – „Sunt singură și nu am nevoie de bărbat.”

Aș dori să-mi exprim convingerea profundă că o astfel de afirmație este nesinceră. Iată de ce:

În primul rând, ea maschează un lucru evident, care în realitate sună astfel: „Sunt singură, pentru că nimeni nu are nevoie de mine”.

Dragi femei, nu vă supărați! Aceasta este concluzia pe care am tras-o din practica mea profesională. De cele mai multe ori, femeile singure povestesc cum au suferit în căsătorie alături de „foștii” și cum au respirat liber când au rămas singure. Bărbații povestesc, de obicei, cum au suferit de nervozitatea, agresivitatea și ticăloșia „fostelor”. Și cum, în sfârșit, și-au găsit liniștea alături de noile partenere.

Apropo, statisticile spun că singurătatea este aleasă în principal de femei. Argumentul lor principal este „Nu vreau să-i spăl pantalonii-cămășile-șosetele, nu vreau să stau la aragaz, nu vreau să-i ascult problemele”. Iar bunica mea ar fi spus indignată: „Cine are nevoie de astfel de leneșe și egoiste?”

În al doilea rând, femeia fără bărbat se simte profund nefericită la nivel fizic și emoțional, pentru că nu își îndeplinește rolul principal oferit de natură de la naștere – de a fi însoțitoarea și ajutorul bărbatului, de a fi obiectul iubirii și sprijinul bărbatului. La orice vârstă.

Poate că cineva a avut ghinion într-o relație, cineva a făcut o greșeală și, după aceea, a ales modul nepotrivit de a arunca cu noroi în toți bărbații. Dar viața ne oferă întotdeauna șansa de a ne corecta greșelile, iar această cale este întotdeauna cea mai corectă.

Oamenii de știință au realizat un studiu care a arătat că viața în cuplu încetinește îmbătrânirea și îmbunătățește sănătatea. 

 

Din punct de vedere ezoteric, între femeie și bărbat întotdeauna există un schimb de energie, iar acesta este un proces de vindecare. Dacă femeia nu-și oferă energia mult timp, în corpul ei începe un proces de autodistrugere din cauza excesului de energie. Sănătatea se înrăutățește, greutatea crește și procesul de îmbătrânire progresează.

Însă faptul rămâne fapt – singurătatea astăzi este la modă. Conform statisticilor, aproximativ 30% dintre femeile cu vârsta de peste 50 de ani din țara noastră sunt singure. Din diverse motive: cineva a divorțat, cineva a rămas văduvă, altele nu și-au întemeiat încă o familie.

Să nu credeți dacă vi se spune că după 50 de ani este prea târziu pentru a începe o relație cu un bărbat. Există alianțe minunate create după 50, 60 și mai mult, care ajută partenerii, îi inspiră și le oferă tinerețe.