5 motive personale care m-au făcut să renunț la sărbătorile zgomotoase după 50 de ani.

Este minunat să ai oameni dragi și apropiați pe care îți dorești să-i vezi și cu care vrei să petreci timpul. Însă ceea ce îmi aducea plăcere în tinerețe, acum la 50 de ani, mi se pare obositor. Chiar și oaspeții dragi și întâlnirile zgomotoase au devenit o adevărată provocare.

De ce la maturitate preferăm să ne întâlnim cu prietenii pe un teritoriu neutru? De ce chiar și aniversările încercăm să le sărbătorim într-o cafenea?

„Până la 50 de ani iubeam sărbătorile zgomotoase. Acum, privesc aceste „petreceri” cu alți ochi. Acum liniștea este mai importantă pentru mine”, ne scrie o cititoare.

1. Comunicarea cu prietenii 

„Când eram tânără voiam să comunic, să mă întâlnesc cu prietenele, să merg undeva, să mă grăbesc … Acum vreau să stau acasă cu o ceașcă de ceai și să nu mă deranjeze nimeni. Dacă mă întâlnesc cu prietenele, atunci pe un teritoriu neutru. Dacă am obosit la acea întâlnire, găsesc o scuză și plec. Acasă însă, nu vei alunga oaspeții dacă ai obosit.”

2. Nevoia de a face mereu curățenie după oaspeți.

„De fiecare dată când vine o companie mai mare cineva neapărat varsă o băutură sau scapă o bucată de tort. Și, după fiecare întâlnire ești nevoită să cureți și să speli. Înainte mi se părea ceva firesc. Acum – deja este o povară pentru mine… ”

3. Nevoia de a găti

„Și nici nu-mi mai face plăcere să gătesc. La aniversarea de 50 de ani, am stat la bucătărie și am gătit o zi întreagă. Îmi amintesc că, înainte de sosirea oaspeților, tot ce voiam era să mă întind pe canapea și să zac în tăcere… ”

4. Costurile mari

„Și acum aceste întâlniri sunt prea costisitoare. Atunci când soțul meu câștiga bine, nu acordam prea multă atenție acestor cheltuieli. Dar acum este pensionar și nu ne mai permitem. astfel de distracții.”

5. Vasele murdare

„Și câte vase murdare după aceste întâlniri! Această parte nu mi-a plăcut niciodată. Cred că multe femei simt la fel. Spălarea unui munte de farfurii după o sărbătoare este o plăcere dubioasă.”

Desigur, sunt și cei care adoră să fie gazde ospitaliere și să se bucure de oaspeții mulțumiți. Dar oare într-o zi de sărbătoare nu vrei să te simți cel mai important oaspete (mai ales dacă este o sărbătoare personală)?