6 reguli în comunicarea cu oamenii aroganți, care nu te apreciază.

Fiecare dintre noi cel puțin o dată în viață a comunicat cu o persoană care se credea mai bună decât toți. Să recunoaștem, acest comportament este enervant. Astfel de oameni te pot face să te simți lipsit de valoare.

Omul care suferă de megalomanie crede că are calități superioare față de cineva obișnuit. În multe cazuri, el pretinde că este faimos, bogat sau chiar un geniu. Din moment ce s-a convins că posedă aceste calități sau trăsături, poate fi extrem de convingător în conversația cu alți oameni.

Se estimează că 1% din populație suferă de grandomanie, deci inevitabil te vei întâlni cu astfel de oameni în mod regulat.

Dacă nu știi cum să te comporți cu un astfel de om, vei observa că stima de sine scade de fiecare dată când interacționezi cu el. Persoanele arogante își pot supraestima importanța și unicitatea. Întotdeauna cred că știu mai bine decât toți și de fiecare dată speră să obțină ceea ce doresc.

Iată câteva reguli în comunicarea cu omul arogant:

1. Evită-l cu orice preț

Odată ce îți dai seama că ai de-a face cu o astfel de persoană, cel mai bun sfat este să stai departe de ea. Alternativa – să fii implicată în lumea sa imaginară, acolo unde domnește suprem asupra altora, inclusiv asupra ta!

2. Rămâi pozitiv(ă).

Ori de câte ori auzi observații disprețuitoare de la o persoană arogantă, trebuie să-ți menții atitudinea pozitivă. Oamenii aroganți prosperă din contul durerii și stresului tău, de aceea dacă rămâi pozitiv(ă) nu-și va atinge obiectivele.

3. Nu te abate din calea ta.

Nu lăsa persoana arogantă să-ți submineze încrederea și să-ți distrugă visurile. Fii mai presus de observațiile ei și fii ferm cu privire la obiectivele tale personale.

4. Păstrează-ți simțul umorului.

Comportamentul condescendent și negativ față de tine te poate face să te simți nefericit(ă). Nu lăsa acest lucru să se întâmple. Amintește-ți că omul arogant are probleme. Păstrează-ți simțul umorului și vei ieși învingător/învingătoare din această situație.

5. Cunoaște-ți valoarea. 

Una dintre cele mai bune mijloace de apărare împotriva unei persoane arogante și protectoare – este să-ți dezvolți sentimentul de auto-valoare. Procedând astfel, vei respinge comentariile disprețuitoare. Vei fi gata să înfrunți cei mai aroganți și abuzivi oameni.

6. Pune-i întrebarea: “Ce vor crede oamenii?”

Oamenii aroganți nu se simt vinovați, dar s-ar putea să le fie rușine. Ei doresc întotdeauna să-și mențină autoritatea și importanța. Dacă îi întrebi, „Ce vor crede oamenii?” își pot schimba comportamentul pentru a-și proteja reputația.

Aceste metode te vor ajuta să te simți mai încrezător/încrezătoare în relațiile cu oamenii aroganți. De multe ori, remarcile lor jignitoare sunt un semn al lipsei stimei de sine. Fii peste nivelul lor.