Acesta este singurul motiv pentru care femeia nu este căsătorită.

Fiecare femeie are motivele sale pentru care nu este căsătorită. Dar pentru mine motivul e doar unul: Ea nu vrea!

Dacă astăzi nu ești căsătorită, atunci nu-ți dorești. Dacă te hotărăști să o faci, atunci cu siguranță se va întâmpla. În viață avem doar ceea ce avem nevoie. Dacă eu nu am diamante, atunci nu vreau să le am.

Viața pe care o trăiești acum are o mare valoare pentru tine, ea îți aduce beneficii, chiar dacă sunt inconștiente. Aceasta este alegerea ta.

Motivele inconștiente pot fi următoarele:

– frica de relații, mai ales dacă relația dintre părinți a fost conflictuală;

– teama de a experimenta durerea. Poate că în trecut ai trecut printr-o despărțire, ai cunoscut dezamăgirea, trădarea și nu mai dorești să începi o relație;

– în copilărie ai suferit trauma despărțirii de unul dintre părinți, iar această frică blochează posibilitatea de a te căsători, de a te apropia de cineva. Este prea riscant să lași din nou pe cineva atât de aproape și apoi să-l pierzi;

– poate că nu vrei să te maturizezi și rămâi în casa părintească alături de mama și tata. Acolo te simți confortabil și îți place să fii o fetiță în suflet.

Toate aceste motive au beneficii ascunse:

– Nu îmi asum responsabilitatea;

– Nu cresc, rămân inocentă în ochii părinților;

– rămân fidelă unuia dintre părinți;

– Nu risc și nu intru într-o relație adevărată;

– Mă protejez de durere, dezamăgire și trădare;

– Nu vreau să schimb nimic în viața mea, mă simt confortabil alături de mama;

Poziția ta de astăzi este mai benefică pentru tine decât poziția de a fi căsătorită. Cum am mai spus, este posibil să nu fii conștientă de aceste beneficii, dar sufletul tău le cunoaște cu siguranță. Prin urmare, nu ești căsătorită.

Și acest lucru se vede foarte clar în comportamentul femeilor necăsătorite:

– femeia alege în mod inconștient bărbați greșiți, cei care nu sunt capabili să se căsătorească, așa-numiții afemeiați și cuceritori.

– comportamentul ei nu dispune bărbatul către o relație serioasă;

– femeia repetă adesea: „Nu vreau să mă căsătoresc” sau „Nu mă voi căsători”, iar acestea sunt setări interne foarte grave care pot bloca orice oportunitate de a se căsători;

– femeia are cerințe ireale față de bărbat, știind dinainte că acest lucru este imposibil.

– își plânge de milă, renunță și spune că totul este inutil; asemenea femei nu fac nimic;

– femeia nu are grijă de sine, se îngrașă și în acest fel inconștient sperie bărbații;

– unele se încarcă cu o mulțime de sarcini, ajută rudele, părinții, muncesc din greu astfel încât să nu mai aibă timp pentru a se gândi: ”De ce nu sunt căsătorită?”

Iar răspunsul este simplu: ”Nu vreau!” Nu există alte motive! Numai atunci când pacientul își recunoaște boala, el începe să se vindece.

Atunci când omul este preocupat de problemă, el caută o soluție! Iar dacă nu caută o soluție, atunci nu îi pasă de această problemă. Totul e simplu.

Cel mai dificil lucru este să renunți la beneficiile interne și să iei decizia de a schimba situația. Beneficiile sunt prea dulci.

Femeia care este pregătită să se căsătorească trebuie să aibă grijă de sine, să-și dezvăluie calitățile feminine. Trebuie să devină o femeie matură, dispusă să ofere, nu doar să ia. Pentru asta ea va avea nevoie de resurse, timp, energie și bani. Și cum va acționa – pe cont propriu sau cu ajutorul altei persoane, unei cărți sau unui training.