Nu-i mai găsi scuze: dacă bărbatului îi pasă – el sună, scrie, vine.

Uneori femeile își fac prea multe griji în încercarea de a evalua dacă bărbatul le iubește, dacă mai are sentimente pentru ele.

”Dacă atunci aș fi spus asta…” ”Dacă circumstanțele s-ar fi dezvoltat în alt mod, atunci, cu siguranță, ar fi venit, ar fi sunat, ne-am fi împăcat, ar fi propus etc.”

Iar și iar femeia îi găsește partenerului o mulțime de scuze:

– Mă iubește, doar că principiile sale sunt mai puternice;

Este foarte ocupat;

– Așa mă verifică, se uită mai atent la mine; 

– Mi-a mărturisit odată dragostea – înseamnă că e pentru totdeauna;

– Are o perioadă grea în viață. etc. etc. 

Dacă partenerul tău din când în când activează ignorarea, reacționează indiferent la cererile tale, nu face planuri comune, caută vreun motiv să se supere, atunci poate că este timpul să tragi concluzii despre atitudinea sa adevărată față de tine?

O persoană care este interesată să păstreze relația și apropierea partenerei – va arăta această indiferență?

Da, uneori bărbatul poate fi ciudat, stupid, prea emoțional, copilăresc, nepotrivit, dar înțelegi imediat că îi pasă.

– El își face griji;

– Se gândește la relația voastră;

– Îi este teamă să nu te piardă;

– Ești importantă pentru el;

Dacă partenerul se supără, se ceartă cu tine, vrea să clarificați lucrurile – înseamnă că îi pasă. Ești importantă în viața lui. 

Desigur, nu te îndemn să te bucuri de fiecare scandal sau să spui „mulțumesc” pentru isterie și pretenții nefondate. Nu vorbesc despre astfel de extreme. Ci despre faptul că emoțiile sincere sunt greu de ascuns.

Un bărbat iubitor, care nu este indiferent – se va agăța de un fir, va zbura pe o păpădie și va găsi un motiv să vină.

Și nu este nevoie să-i justifici absența îndelungată, ignorarea, și indiferența cu faptul că este ocupat sau are un caracter dificil. Atunci când bărbatul iubește și caracterul său, în mod surprinzător, devine mai blând.

Pentru că omul care iubește își apreciază partenera, se ține de ea, îi este teamă să nu-i provoace durere. Iar cel indiferent, o înfometează cu foame emoțională. Nu-i pasă dacă ea va „muri” în acest vid sau nu.

Indiferența nu poate fi confundată cu nimic. Nu te lăsa păcălită.

Este mult mai ușor să îmbunătățești comunicarea într-un cuplu în care există sentimente sincere, reducând treptat gradul certurilor și pretențiilor, decât să aștepți pe cineva rece și indiferent.