”Mai puțin – înseamnă mai mult.”: 16 lecții spirituale din India.

Ana a călătorit prin India timp de 3 luni, observând și inspirându-se din ceea ce a învățat-o această țară de-a lungul timpului, de la primul până la ultimul minut. Când s-a întors, a scris aceste 16 lecții spirituale pe care le-a învățat în India.

1. Nu trebuie să fii nicăieri, decât aici.

Nu te grăbi, dar trebuie să fii acolo unde te simți bine. Dacă simți că nu ești în locul potrivit, ridică-te și pleacă acolo unde te cheamă vocea ta interioară. Însă nu uita că pentru a găsi, nu trebuie să mergi undeva. Aceasta este o linie foarte fină, cheia este în prezența constantă.

2. Permite oricărui lucru să se întâmple. 

Nu încerca să controlezi oamenii și evenimentele. Nu planifica, nu aștepta, dar dorește-ți. Fii capabil să suporți o pauză în timpul căreia nu se întâmplă nimic. Nu căuta întotdeauna, lasă oamenii să vină la tine, iar evenimentele să se întâmple. Ele se întâmplă cu un motiv.

3. Oferă libertate

Oferă-ți libertatea de a fi tu însuți și altora să fie ei înșiși. Amintește-ți că fiecare om are propria cale și lecțiile sale. Dacă drumurile voastre se încrucișează, grozav. Dar nu, este în regulă. Pentru că întotdeauna totul este în beneficiul tău, și al lui, și al ei, al tuturor.

4. Nu-ți fie teamă. 

De nimic. Niciodată. Dacă simți că trebuie să spui sau să faci ceva, fă-o. Nu-ți fie teamă pentru corpul tău fizic. Amintește-ți că întotdeauna ești sub protecția Universului. Chiar crezi că el nu va avea grijă de tine? Alege libertatea în locul fricii.

5. Mai puțin înseamnă mai mult.

Nu tinde să ai totul dintr-o dată. Chiar și atunci când se pare că nu ai nimic, întotdeauna există ceva. Și dacă ceva îți lipsește – îți va întinde mâna un prieten, fratele, sora sau un trecător. Fii moderat în toate.

6. Nu te agăța de oameni

Altfel nu vei obține propria experiență. Oricum nu vei fi niciodată singur, pentru că oriunde ai merge, vei găsi oameni peste tot. În schimb ei vor fi ai tăi, cei care te vor umple, inspira, reflecta, învăța.

7. Eliberează. 

Cu zâmbet. Cu dragoste. Eliberează totul, pe oricine. Dar niciodată nu-ți lua rămas bun. Pentru că nimic nu este definitiv. Spune: „mulțumesc și ne vedem curând”.

8. Apa. 

Fii apă. Amintește-ți principiul valului – valul vine, valul dispare. Se aplică în orice: averi, bani, oameni, lucruri. Există fluxuri și refluxuri. Nimic nu este static. Trăim într-o lume a mișcării. Nu te scufunda într-o stare sau alta – ea se va schimba. Nu poți ține NIMIC, așa că nici nu încerca. Mai bine fii recunoscător în clipa în care există.

9. Ascultă-ți vocea interioară

Ascultă sfaturile celorlalți, dar fă ceea ce simți că este bine. Dacă i-aș fi ascultat pe alții, multe lucruri nu s-ar fi întâmplat, nici această călătorie. Mereu ascultă-te pe tine.

10. Ai încredere

În oameni, spațiu, Dumnezeu. Ai încredere că totul în viața ta funcționează în cel mai bun mod pentru tine. ”Nu știi niciodată unde vei găsi, unde vei pierde”.

11. Oferă-ți cel puțin câteva minute pe zi.

Meditează, pictează, scrie, plimbă-te în natură sau pur și simplu stai în singurătate. Chiar și câteva minute te vor ajuta să înțelegi ce ai nevoie și ce este inspirat de minte, de alte persoane, de iluzii etc.

12. Iubește-te

Respectă-ți dorințele, corpul și ține minte: poți avea TOTUL. Nu este nevoie să alegi: un job pentru suflet sau pentru bani; relații în care iubesc sau cele în care sunt iubită; oceanul sau munții; etc. Totul este permis. Orice este posibil.

13. Împărtășește

Totul. Întotdeauna. Cu un câine, un cerșetor, un prieten, fără să aștepți nimic în schimb. Dacă te hrănești doar pe tine, nu aduci prea multe beneficii.

14. Pune-ți dorințe

Dar fii atent. Acestea se împlinesc. Formulează-le cât mai concret.

15. Pentru a îmbrăca o cămașă nouă, trebuie să o arunci pe cea veche.

16. Călătorește. 

Mai bine singur. Pentru că oriunde te duci – întotdeauna totul este cu tine.