20 de sfaturi pentru fiul tău, înainte să pășească în viața de adult.

Dacă ai fi auzit aceste cuvinte în copilărie, probabil că ai fi crescut o persoană diferită.

20 de sfaturi pentru fiul tău, înainte să pășească în viața de adult.

1. Poți și trebuie să faci față dificultăților

Viața este plină de provocări și va trebui să faci față acestor provocări în mod regulat. Lucrează din greu, nu-ți fie teamă să ceri ajutor atunci când ai nevoie de el și folosește-ți mintea.

2. Cunoaște-ți valoarea

Nu te mulțumi niciodată cu mai puțin – nici în viața ta de zi cu zi, nici în muncă, nici în dragoste. Fii cel mai bun și alege ce e mai bun.

3. Ascultă-ți inima

Mai ales în acele cazuri în care ți se pare că ea îți spune ceva mai rezonabil decât oamenii din jurul tău.

4. Nu te lua în serios.  

Râde de tine. Fii mai simplu. Nu regreta, dar recunoaște-ți vina, dacă ai greșit.

5. Banii nu îți determină viața.

Viața – este mai mult decât bani. Unele dintre cele mai fericite momente din viața ta nu vor fi legate cu aceste bucăți de hârtie. Muncește din greu și câștigă bine, dar nu te judeca după câți bani ai.

6. „Nu” înseamnă „nu”

Când vine vorba de întâlniri, amintește-ți că, dacă fată spune nu, înseamnă nu.

7. Să plângi este normal.

Inima ta nu este de piatră. Ești empatic, bun și corect. Uneori, ceea spre ce tinzi nu se va realiza. Vei pierde din când în când. Dacă simți că lacrimile îți aduc ușurare, atunci dă-le frâu liber.

8. Ai grijă de sănătate. 

Asigurați-vă că mergi în mod regulat la medic, mânânci legume, dormi suficient și faci mișcare.

9. Amintește-ți de familia ta.

Familia ta întotdeauna va fi alături de tine: să te sprijine în momente dificile și să se bucure când ești fericit. Și, desigur, te va iubi mereu, în orice circumstanțe. Nu te distanța de cei dragi.

10. Nu ești mai bun decât ceilalți. 

Ești grozav, dar nu ești mai bun decât oamenii care conduc autobuzul, care îți repară pantofii sau îți fac ordine în casă. Indiferent de ce înălțimi atingi în viață, amintește-ți că trebuie să respecți oamenii și munca lor.

11. Oamenii sunt buni

Prin natură, oamenii sunt mai predispuși să facă bine decât rău. Cu toate acestea, vei întâlni și oameni care vor face rău. Vreau să nu uiți: fiecare persoană ar trebui să aibă șansa de a se corecta. Și fiecare este considerat nevinovat până când nu se dovedește contrariul.

12. Protejează-te de griji inutile.

Durerea și drama te vor urma pe tot parcursul vieții. Evită oamenii și evenimentele care nu-ți aduc nimic decât probleme, intrigi, dezamăgire și haos. Viața este prea scurtă ca să o irosești pentru toate astea.

13. Nu ești centrul Universului

Viața pe Pământ a existat înainte de a te naște și va continua după ce vei părăsi această lume. Nu te concentra exclusiv pe tine, ajută-i pe alții, inspiră-i la noi realizări. Lasă-ți amprenta pe acest pământ.

14. Fă ceva bun în fiecare zi.

Da, viața modernă are un ritm frenetic, dar nu suntem niciodată atât de ocupați încât să nu avem timp pentru a face bine. Fii persoana care este dispusă să dea o mână de ajutor celor care au nevoie.

15. Fii tu însuți 

Ești o persoană unică. Ai talente, dezvoltă-le și nu te dizolva niciodată în mulțime.

16. Cuvântul tău trebuie să aibă valoare. 

Alege-ți cuvintele cu atenție. Încearcă să spui adevărul și respectă-ți întotdeauna promisiunile. Trebuie să fii persoana responsabilă de cuvintele sale.

 

17. Fii amabil. 

Tratează oamenii bine, nu fi aspru. Nu este atât de greu când te gândești la asta.

18. Voi fi mereu alături de tine. 

Voi fi mereu cu tine. Va veni ziua când fizic voi pleca, dar să știi: voi rămâne pentru totdeauna în inima și în amintirea ta.

19. Alege cu înțelepciune 

Mireasa, partenerii de afaceri, prietenii și vecinii.

20. Fii curajos 

Fii suficient de curajos ca să recunoști că ai nevoie de ajutorul altor persoane sau că este timpul să renunți la o idee care a eșuat. Fii suficient de curajos să-ți iei rămas bun de la ceva ce nu-ți mai aparține și salută ceva nou.