Partenerul tău se uită și la alte femei? Iată 4 sfaturi dacă îți faci griji pentru asta.

Probabil că nu există femei care să nu observe că partenerul lor se uită uneori și la altele. Desigur, situația este neplăcută, dar sensul pe care i-l dau femeile nu coincide deloc cu viziunea masculină.

Situația prin ochii bărbaților.

Un sondaj realizat de psihologi a confirmat că aproape toți bărbații se vor uita în direcția altei femei dacă ea îi atrage cu ceva. Dorința de a se uita la orice femeie este inerentă naturii masculine. Acest lucru este firesc.

Bărbatul se uită la altă femeie dacă o consideră atractivă din punct de vedere fizic. Creierul său semnalează instantaneu eliberarea hormonilor plăcerii: dopamina și serotonina. Da, în acest moment bărbatul ar dori să posede femeia, dar asta nu înseamnă că el va manifesta imediat dorința de a începe o relație cu ea.

El nu consideră această femeie mai atractivă decât iubita sau partenera sa constantă.

Atunci când iubitul tău se uită la altele, nu înseamnă că nu te mai iubește sau că ești mai puțin atrăgătoare pentru el. Privirea lui doar apreciază frumusețea, nimic mai mult.

Ce simt cu adevărat bărbații?

Bărbații, spre deosebire de femei, aproape niciodată nu amestecă atracția s*xuală și conexiunea emoțională. Pentru ei nu este același lucru.

La nivel fizic, ei pot simți atracție pentru multe fete, inclusiv și pentru cele față de care sunt indiferenți din punct de vedere emoțional. Cu alte cuvinte, bărbatul poate iubi nebunește o femeie, dar în același timp nu va ezita să se uite la altele. Cercetătorii cred că acesta este doar un instinct biologic.

Când trebuie să iei problema în serios?

Există o limită dincolo de care un bărbat matur din punct de vedere emoțional nu va trece niciodată. Un bărbat care se respectă nu se va „uita” niciodată lipsit de tact la o femeie.

Ce să faci dacă partenerul tău se uită la altele?

Pentru a nu te tortura cu presupuneri ridicole, trebuie să-ți amintești următoarele:

1. Nu inventa versiuni neplăcute ale infidelității și trădării. Dacă iubitul tău se uită și la altele, nu acorda prea multă importanță acestui lucru și, cu atât mai mult, nu căuta un „sens ascuns” în fiecare privire. În lume există multe fete, dar el te-a ales pe tine.

2. Trăiește cu realitatea, nu cu situații de telenovelă. Nu-ți face iluzii, nu te opri asupra idealurilor, nu aștepta de la viață mai mult decât îți poate oferi. S-ar putea ca realitatea să nu fie atât de „înaltă”, în schimb nu este mai puțin interesantă. Să te gândești constant la speranțele neîmplinite – este irațional și neproductiv.

3. Vorbește cu partenerul despre sentimentele tale, nu le ascunde în tine. Nu-l învinui, nu-l critica. Doar spune-i.

4. Discutați despre limitele rezonabile. Bărbatul care își iubește femeia, va fi întotdeauna dispus să lucreze asupra relației, să respecte cerințele rezonabile.

Un bărbatul matur din punct de vedere emoțional are nevoie de o conexiune profundă emoțională și spirituală, mult mai mult decât relațiile intime pasagere. El înțelege că există instincte naturale, dar întotdeauna este capabil să le controleze.

Dacă bărbatul rămâne pentru totdeauna un adolescent dezechilibrat emoțional, incapabil de autocontrol, nu are rost să construiești o relație serioasă cu el.