Relatii

Dacă femeia tace și nu mai vrea nimic de la bărbat, ea în curând va pleca.

Să fim sinceri, bărbații sunt atrași de fetele tinere nu numai pentru frumusețea lor, ci și pentru lipsa experienței de viață. Rareori, la 17 ani, fata este capabilă să opună rezistență unui bărbat adult care își impune societatea pe o bancă în parc sau în transportul public. Puține fete înțeleg costul adevărat al întâlnirii la cafeneaua din colț și buchetul de lalele cumpărat la reduceri. Puține disting gesturile ieftine de cele scumpe, iar cele scumpe de esența umană. Fata tânără bâlbâie ceva și recunoaște chiar și cel mai obișnuit admirator ca fiind o autoritate puternică și influentă. Pentru bărbat este măgulitor și ușor să arate ca un adult lângă ea.

Spre deosebire de această nimfă tânără, femeia matură, în special soția, „vrea multe”, „îl enervează”, „îi roade creierul”. Nu-i mai încântă urechea cu o vorbă drăguță și uneori îl enervează cu tot felul de prostii: plătește pentru apartament, robinetul curge, raftul trebuie instalat, copilul are nevoie de haine noi. Și alte fleacuri care îi distrag atenția de la serialul preferat. Bărbatul este nedumerit. Această femeie cere mereu și are pretenții – ea este un personaj mai puțin simpatic.

Unii bărbați chiar cred că astfel de pretenții sunt sfârșitul căsătoriei. O încercare de a-i reeduca. Această soție este defectă, aduceți alta. Dar nu este așa.

Majoritatea femeilor izbucnesc nu din dorința de a domina, ci din frică și durere. Ele izbucnesc atunci când bărbatul este mare, puternic și capabil să rezolve problemele acumulate. Nu-și pot ține emoțiile atunci când iubirea este încă vie și în această iubire ele sunt vulnerabile. Iar bărbatul le poate răni cu indiferența sa.

Dacă înțepi un om viu cu un ac, el va țipa. Dacă bagi un ac într-un corp rece, nu se întâmplă nimic.

Dacă femeia încearcă în mod activ să fie auzită de bărbat, dacă are speranțe, cere ceva persistent, acesta nu este sfârșitul căsătoriei și al iubirii. Acest lucru este absolut normal pentru doi adulți care nu trăiesc în lumea poneilor roz, ci uneori, se confruntă cu probleme. Nici certurile rare nu sunt ceva în neregulă, dacă ambii știu să facă compromisuri. Acesta este un proces de viață normal.

Este mult mai rău dacă femeia tace, este calmă și nu are pretenții, deși înainte avea multe. Asta înseamnă că pentru ea dragostea deja a murit, nu mai are speranțe și nu simte nicio durere, oricât ai băga acul în ea. Cel mai probabil, își economisește forțele și resursele pentru a pleca.

Această stare adesea este exprimată de bărbați astfel: „Nu știu ce s-a întâmplat, totul era bine.”

Exit mobile version