10 semne care te vor ajuta să identifici ușor o persoană invidioasă.

Pentru a ști cu cine merită să fii precaut într-o relație, trebuie să înțelegi ce este invidia. Iată 10 semne care te vor ajuta să identifici ușor o persoană invidioasă:

1. Deprecierea

„Și eu aș fi putut să fac asta!”, „Și eu aș fi reușit asta!”, „Nimic nou”, „Și ce?” – astfel se va exprima față de cel care are mai mult succes.

Invidia – este o durere sufletească și pentru a o ameliora, omul toxic îi devalorizează pe ceilalți. De exemplu, o femeie depune mult efort pentru a arăta bine. Iar altă femeie invidioasă găsește orice ocazie pentru a-i reduce demnitatea.

2. Persoana invidioasă își face griji că alții trăiesc mai bine. 

Dacă omul repetă la nesfârșit că este întotdeauna mai ghinionist decât alții, acest lucru vorbește despre invidia sa. El nu știe să-și accepte evenimentele din viață așa cum sunt.

3. Copierea

Când invidiosul acționează la fel ca și cel pe care îl invidiază, acest lucru nu face decât să confirme sentimentele sale negative. Nu are propria individualitate, ceea ce îl determină să-i imite pe alții.

4. Stabilirea limitelor bucuriei cuiva.

„Nu râde, pentru că vei plânge mult!” – expresia preferată a invidioșilor. Ei te pot avertiza, doar nu știi niciodată ce se poate întâmpla. Alături de o astfel de persoană, simți nesiguranță în tine și în viitor.

5. Se bucură de greșelile altora.

Dacă cineva se înșală, invidiosul exclamă imediat: „Te-am avertizat! Nu ar fi trebuit să faci asta!” Orice eșec al oamenilor dragi pentru el este un motiv de a „savura” acest eșec.

6. Dorința de a provoca certuri

Oamenii invidioși adoră să își arate superioritatea față de ceilalți, încercând să aducă discordie în relațiile care li se par prea prietenoase. La un moment dat, din cauza unei persoane invidioase, poți rămâne fără prieteni.

7. Își amintește ceea ce a fost rău.

Omul invidios își va aminti cu zâmbet pe buze cum anul trecut cineva și-a pierdut locul de muncă preferat, iar acum de abia mai are bani de pâine.

8. Se laudă 

În special, îi place să se laude atunci când aude despre realizările altora. Astfel se simte mai bine, deși are alături un om de succes.

9. Rivalitatea

Acest lucru poate fi observat atunci când 2 prieteni concurează activ. Unul nu vrea să cedeze în fața celuilalt, deoarece ambii sunt conduși de invidie.

10. Bârfele

Oamenii invidioși întotdeauna sunt dispuși să răspândească zvonuri negative despre cei pe care îi invidiază. Cu cât omul are mai mult succes și este mai atractiv, cu atât mai multe bârfe vor apărea despre el.

Nu este dificil să ajungi în preajma persoanelor invidioase, întrucât le poți întâlni peste tot. Dar poți evita „să fii mușcat de ele” dacă cunoști semnele enumerate.