Iată ce poate spune culoarea hainelor despre caracterul persoanei.

Unii oameni nu acordă prea multă atenție aspectului lor, pentru ei confortul este o prioritate. Altora nu le pasă cât de confortabil se simt, atât timp cât arată bine în această haină. Dar indiferent de stil și de preferințe oamenii tind să poarte haine de anumite culori.

Ce poate spune culoarea hainelor despre caracterul persoanei?

ROȘU 

Roșu este culoarea focului, energiei și a forțelor creative. Este culoarea care atrage atenția, motiv pentru care adesea este purtată de extrovertiți și de cei care caută atenție. Roșu vorbește despre pasiune și mintea pofticioasă, dar este, de asemenea, asociată cu emoțiile negative, precum ura și furia.

Oamenii care aleg să poarte mult roșu sunt adesea priviți ca fiind energici și creativi, dar pot fi văzuți și ca încăpățânați, dominatori sau conflictuali.

PORTOCALIU

Portocaliu – este culoarea căldurii emoționale. Cei care o poartă sunt ingenioși și receptivi la oamenii sau ideile noi. Acești oameni sunt percepuți mai ales ca fiind creativi. De asemenea, sunt extrem de sensibili la cuvintele și acțiunile altora.

GALBEN

Galben – este cea mai extravertită culoare dintre toate. Este culoarea veseliei și a dragostei de viață. Reflectă activitatea mentală constantă, mai ales când vine vorba de nuanțe mai fine de galben.

Cei care poartă deseori galben tind să reflecte inteligența și curiozitatea. Sunt percepuți fiind oameni calmi, dar puțin distanți.

VERDE

Verde este culoarea care reflectă creșterea, contemplarea și liniștea. Înseamnă bunătate și compasiune. Datorită asocierii cu natura, cei care poartă verde sunt adesea priviți ca fiind oameni pașnici și atractivi. Iubitorii de verde sunt percepuți ca fiind buni ascultători.

ALBASTRU

Când vine vorba de albastru, totul depinde de nuanță. O nuanță mai deschisă ne umple de liniște interioară și pace, reflectă perspicacitate și o busolă morală care funcționează bine. Poate de aceea este culoarea purtată de persoanele empatice. Adesea sunt considerați cetățeni fermi, care respectă legea.

Nuanțele de albastru închis sunt asociate cu persoanele cu mintea limpede. Albastru închis este perceput ca fiind un indicator al oamenilor puternici și gânditori, dar, din nou, arată distanțare și patronaj.

ALB

Albul de regulă este văzut în combinație cu alte culori, deci totul depinde de ceea ce se poartă împreună cu el. Albul purtat singur – ne umple de puritate, deschidere, neutralitate și transparență. De obicei este purtat de oamenii cu o viziune clară și concentrată asupra lumii.

VIOLET

Violet – culoarea regalității. Chiar și astăzi, este adesea purtată de membrii familiei regale, precum și de multe vedete. Culoarea mov reprezintă oamenii creativi sau excentrici. Mai este considerată culoarea flexibilității și a schimbării.

Cei care poartă violet tind să-și urmeze inima. Din acest motiv, uneori pot fi considerați oameni instabili și nesiguri.

ROZ

Această culoare reflectă remediul nostru pentru dragoste, empatie și atitudine pozitivă. Cei care poartă această culoare sunt adesea percepuți ca fiind liniștiți, dar dacă nuanța de roz este mai profundă, atunci poate fi luată ca un semn al naturii copilărești.

MARO

Maro este culoarea pământului. La fel ca și culoarea verde, este asociată cu toate lucrurile naturale sau organice. Purtarea hainelor maro ne umple de stabilitate, fiabilitate și accesibilitate.

NEGRU

Negru – înseamnă lipsa culorii, golul primar. Cei care poartă negru par mai slabi și mai sofisticați. Dacă sunt purtate des și fără alte culori, atunci hainele negre pot reprezenta în mod greșit depresie sau suferință mentală.

Negru mai reprezintă dorința de autoapărare. Oamenii care poartă negru, adesea pot fi văzuți ca închiși, reci sau rezervați. De asemenea, sunt considerați autoritari și puternici.