Cum poți cuceri oamenii într-o clipă? Iată 8 modalități recomandate de experți.

Cum să cucerești interlocutorul și să-ți demonstrezi cele mai bune calități într-o clipă? Există mai multe modalități și astăzi îți împărtășesc câteva dintre ele:

1. Adresează-te interlocutorului rostindu-i numele. 

„Numele omului – este cel mai dulce și cel mai important sunet pentru el, în orice limbă.” –  Dale Carnegie.

Sunetul numelui nostru ne evocă sentimente plăcute. Atunci când ne adresăm cuiva rostindu-i numele, subliniem că suntem interesați de această persoană și de opinia sa. Numele este un simbol al personalității.

2. Fii un bun ascultător.

Pentru a cuceri oamenii, este suficient să fii interesat cu adevărat de ei. Arată interes, pune întrebări la care vor răspunde cu plăcere, ascultă-le povestea de viață.

Oamenii întotdeauna sunt interesați de propria persoană, deci cu cât vei fi mai interesat de ea, cu atât conversația voastră va fi mai deschisă și mai prietenoasă în viitor.

3. Dăruiește complimente

În psihologia relațiilor există un fenomen: transferul spontan al calităților. Acceptând un compliment, omul inconștient încearcă să se ridice la nivelul așteptărilor noastre, de aici se dezvoltă simpatia reciprocă.

Laudă interlocutorul, fă-i un compliment și el te va privi ca pe o persoană pozitivă. Unele complimente pot fi prea intruzive. Mulți oameni nu sunt pregătiți să le accepte sau se simt inconfortabil. În astfel de cazuri, poți complimenta interlocutorul făcând referire la opinia unei persoane pe care acesta o cunoaște și o apreciază.

4. Oglindește comportamentul interlocutorului

Încearcă să copiezi limbajul corpului, gesturile și expresiile faciale ale interlocutorului. Acest truc funcționează excelent, deoarece oamenii sunt întotdeauna mai deschiși față cei care se aseamănă cu ei.

Această metodă se numește izopraxie. Interlocutorul nu își va da seama că îți observă imitația, deoarece se încadrează în standardul comportamentului uman, iar creierul nu îl percepe ca pe ceva neobișnuit.

5. Împărtășește secrete

Sinceritatea – poate fi una dintre cele mai bune metode de construire a relațiilor.

Desigur, nu trebuie să împovărezi omul cu problemele tale în primele minute de comunicare. Poți începe discutând știrile, cele mai recente filme și treci treptat la subiecte mai personale. Acest lucru va crea un sentiment de apropiere, omul va simți că ai încredere în el și îi va fi mai ușor să aibă încredere în tine în viitor.

6. Dreptul la greșeală

Fii natural. Nu încerca să joci rolul unui interlocutor perfect sau al unui prieten apropiat dacă nu ești. Permite-ți să greșești. Nu există oameni perfecți. Permite-i interlocutorului să te corecteze – astfel se va simți mai încrezător.

7. Accentuează importanța persoanei 

Atunci când comunicăm, fiecare om încearcă să-și crească importanța (pentru a arăta cât de interesant, inteligent, demn este).

De exemplu, spune-i interlocutorului tău: „Aș vrea să mă consult cu tine!” Iar el aude aceasta expresie ca: „Sunt luat în seamă. Sunt util! Părerea mea este importantă.” Și răspunde cu plăcere, gândindu-se cum să te ajute.

8. Fii empatic

Să arăți empatie față de interlocutor în timpul comunicării înseamnă să privești situația prin ochii lui, să „simți” starea lui emoțională. Ascultă-l, arată atenție față de grijile și problemele sale, manifestă compasiune. Fii uman.