Ce își amintește un copil despre părinții săi atunci când devine adult? Aceste 7 situații.

Uneori rudele și prietenii își amintesc episoade din copilăria noastră, pe care noi înșine le-am uitat demult. Cu toate acestea, există multe momente ferm încorporate în memorie. De exemplu, reacția mamei la plecarea bunicului, plecarea tatălui într-o călătorie de afaceri, apoi întoarcerea lui și chipul fericit al mamei.

Atunci când vă creșteți copiii nu uitați că anumite situații rămân în memoria lor pentru totdeauna. Iată cele mai importante momente pe care nu le vor uita niciodată:

1. Timpul petrecut împreună și emoțiile împărtășite.

S-ar putea ca micuțul să nu-și amintească de fiecare jucărie primită și înghețată mâncată, dar unele evenimente vor rămâne în memoria lui pe viață. Familiile sunt conectate prin experiențe, nu prin lucruri. El își va aminti cum ați stat împreună în cafeneaua voastră preferată și v-ați bucurat de comunicare, mult mai mult decât de dulciuri.

2. Comunicarea vie, fără gadgeturi.

Astăzi observăm multe momente valoroase prin intermediul camerei, pierzând lucrurile mici pe care încearcă să ni le transmită copilul. Nu trăim clipa. Atunci când îi acorzi copilului atenție, lăsând telefonul deoparte, acesta îți simte prezența și dragostea.

Copilul știe deja că îl iubești, dar tocmai în astfel de momente, când sunteți împreună, el simte cât de mult îl iubești.

3. Cuvintele tale bune și inspiratoare.

Astăzi, cuvintele de dragoste sunt atât de des utilizate, încât expresia „Te iubesc” s-a depreciat. Există și alte cuvinte valoroase pe care i le poți spune și care vor avea un impact pozitiv asupra lui, precum: „Sunt mândru de tine”, „Familia noastră este prietenoasă datorită ție” sau „Ești un prieten minunat. ” Toate acestea de la o vârstă fragedă îi formează stima de sine și personalitatea.

4. Atitudinea ta față de probleme

Copilul îți cer sfaturi, încercând să se orienteze în lumea confuză, unde se simte vulnerabil. În vremurile dificile, confruntându-se cu boli sau pierderea celor dragi, acesta își va aminti conversațiile, reacția ta la astfel de evenimente și sentimentul de siguranță cu care l-ai înconjurat.

5. Despărțirea de tine

Sună trist, dar sunt și avantaje în această situație. Despărțirile temporare fac parte din viață, este imposibil să fiți mereu împreună. Copilul își va aminti nu numai momentele dificile când nu erai în preajma lui, ci și evenimente grandioase din școală, pe care abia aștepta să vină acasă să ți le împărtășească.

6. Comunicarea între părinți și atitudinea lor față de ceilalți

Copilul copiază adulții tot timpul. Dacă bârfești sau tratezi pe cineva rău, el percepe acest comportament ca fiind normal și se va comporta la fel. Acasă, în prezența copilului comunicați într-un mod pozitiv, respectuos și grijuliu, deoarece copilul observă și învață constant, chiar dacă noi, adulții, nu observăm acest lucru.

7. Acțiunile tale în situații stresante.

Viața nu este întotdeauna ușoară și lipsită de griji, iar copiii sunt atenți la modul în care acționezi în situații de urgență. Dacă ești genul de persoană care cedează sub greutatea problemelor, copilul va observa acest lucru. Dacă vrei ca în viitor copilul tău să facă față cu brio situațiilor stresante, stăpânește-te.