7 sfaturi de la părinți pe care nu merită să le asculți.

Cei dragi întotdeauna îți doresc binele, dar de propria fericire trebuie să ai grijă tu.

Iată câteva sfaturi pe care nu merită să le asculți:

1. „La vârsta ta este timpul să te căsătorești și să ai copii”

Destinatarul mesajului poate avea 20 sau 40 de ani, dar sensul este același: calea sa de viață nu corespunde cu cea general acceptată.

Nu ai niciun motiv să te agăți de prima relație, doar ca să nu dezamăgiți pe nimeni. În lumea modernă, șansele de a-ți găsi dragostea sunt mari la orice vârstă.

Când vine vorba de copii, lucrurile stau puțin diferit. Capacitatea femeilor de a concepe un copil scade după vârsta de 37 de ani, iar a bărbaților – după 40 de ani. Dar la orice vârstă, decizia de a avea un copil trebuie să fie conștientă, în caz contrar, în loc să devii o persoană fericită, riști să devii o persoană nefericită.

2. „Vă întâlniți atât de mult timp! Fie vă despărțiți, fie vă căsătoriți.”

Există două puncte slabe în acest sfat. Pe de o parte, dacă relația ta este frumoasă și ambii sunteți mulțumiți, de ce să schimbați ceva. Motivul acestei decizii nu este important și nu ar trebui să te justifici pentru el.

Pe de altă parte, dacă relația a încetat să se dezvolte, este posibil să nu fie totul în regulă. Căsătoria și nașterea unui copil nu va remedia o relație dacă este deja ruptă.

3. „De ce să te muți? Unde te-ai născut, acolo trebuie să rămâi.”

Părinții te pot convinge să nu te muți din mai multe motive. De exemplu, ei sunt convinși că vei fi mai bine acolo unde ești acum. Sau nu cred în abilitățile tale. Sau pur și simplu le va fi dor de tine, dar nu știu cum să-și exprime corect sentimentele.

Dacă înțelegi că ești gata să-ți cauți fericirea în altă parte, pleacă. Viața este prea scurtă pentru a-ți stabili singur limite.

4. „Nici măcar nu te gândi să renunți la acest loc de muncă. Este bine că îl ai. Nu iți place? Nimănui nu-i place.”

Strategiile de carieră ale generațiilor în vârstă și cele tinere diferă. Cei în vârstă lucrează în același loc o perioadă lungă de timp, trecând de la o poziție la alta. Tinerii sunt mai mobili.

Desigur, nu trebuie să pleci spre nicăieri – decizia trebuie să fie bine gândită. Dar să lucrezi toată viața în ramura iadului din cauza fricilor, nu este o idee prea bună.

5. „Nu cere niciodată ajutor, așa îți arăți slăbiciunea”.

Dacă ești ființă umană, nu un robot, este în regulă să nu poți depăși ceva. Și într-o astfel de situație, este normal să ceri ajutor și să-l accepți. Mai ales dacă succesul sarcinii comune depinde de rezultatul acțiunilor tale.

6. „Ascultă oamenii adulți, ei știu mai bine”

S-ar părea că după 20 de ani oamenii vor înceta să-ți ofere acest sfat. Ei bine, cel puțin după 30. De fapt, întotdeauna există cineva care s-a născut înaintea ta și te invită să-l asculți.

Desigur, numărul de ani trăiți nu prea contează. Dar atunci când accepți recomandările cuiva, ar trebui să te bazezi pe experiența consilierului, pe cunoștințele, abilitățile sale și dacă el trăiește viața pe care ți-ai dori să o trăiești.

7. „Din nou îți cumperi jucării? E timpul să crești.”

S-ar putea să ai 20 de ani în suflet, dar dacă articulațiile tale au deja 40 de ani, ele îți vor aminti acest lucru. Cu toate acestea, există o practică foarte ciudată inerentă generației în vârstă – să renunțe la viață și să înceapă să trăiască după 30 de ani.

La orice vârstă îți poți schimba radical imaginea și prioritățile de viață, îți poți vopsi părul și apartamentul, poți dobândi un hobby extravagant sau poți pleca prin lume.