Cum mergem în vizită corect: 11 sfaturi recomandate de experți.

Să mergem în vizită de sărbători este o tradiție frumoasă, dar uneori poate fi obositor pentru ambele părți. Cum depășim cu demnitate acest ”maraton”? Iată câteva sfaturi recomandate de experți.

Cum primim vizite? 

Oaspeții trebuie primiți într-un mod amabil și prietenos. Chiar dacă vine cineva care nu ne prea place, nu ar trebui să-i arătăm asta. Cealaltă extremă – este lingușirea. Bunăvoința și grija gazdei sunt suficiente.

Detaliile

Arătăm respect față de oaspeții noștri atunci când acordăm atenție și aspectului nostru exterior. Gazda trebuie să fie îmbrăcată elegant, bine îngrijită, dar mai puțin elegantă decât oaspeții. Nu trebuie să purtați cele mai elegante rochii pe care le aveți în garderobă și nici diamantele cele mai mari, arătându-le tuturor statutul. Oaspeții s-ar putea simți incomod. Este o artă să ne arătăm statutul, dar cu măsură.

După primirea oaspeților, ar trebui să organizați un scurt tur al casei, în special dacă unul dintre oaspeți este pentru prima dată în vizită. Este necesar să le arătați oaspeților unde își pot spăla mâinile, unde este sufrageria. Astfel ei se vor simți mai confortabil.

La masă

Dacă aveți un ospăț mare, încercați să așezați oaspeții în următoarea ordine: un bărbat, o femeie, din nou un bărbat. Această regulă a fost pentru ca oaspeții să se cunoască și să comunice între ei, dar să nu se separe în cercuri de interes.

Subiectele de discuție negative vor distruge buna dispoziție la masă. Încercați să evitați discuțiile despre politică, religie și boli. Subiectele dificile provoacă tensiuni de care suferă toată lumea, dar în primul rând, gazda. Discuțiile ușoare sunt cea mai bună alegere la masă.

Când mergem în vizită alegem un cadou.

Cadoul este o demonstrație non-verbală a prieteniei și recunoștinței pentru invitație. Florile cadou – nu sunt cea mai bună opțiune. Un desert sau o cutie de bomboane de ciocolată scumpe – ar fi o alegere mai bună. Sau ați putea să-i trimiteți gazdei un buchet de flori a doua zi – scriindu-i o notă cu cuvinte de recunoștință.

Veniți cu 10-15 minute mai târziu decât ora stabilită. Acest lucru îi va oferi gazdei șansa de a modifica ceva și de a primi oaspeții fără stres.

Ajutați gazdele să mențină o atmosferă plăcută. Nu invadați spațiul lor personal. Nu intrați în acele camere pe care nu vi le-a arătat, nu deschideți dulapurile și noptierele.

Frigiderul este, de asemenea, o zonă intimă a proprietarilor.

Așezați-vă la masă atunci când s-a așezat și gazda. Nu începeți să mâncați mai devreme decât gazda.

Șampania în pahar este mai mult un ritual, un mod de a vă deplasa în spațiul petrecerii, de a comunica și de a face cunoștințe noi.

Un oaspete bun știe când să plece. Nu trebuie să stați mult timp la o petrecere și să deranjați gazda. Gazdele bune nu vor arăta că sunt obosite, dar cu siguranță vor fi până la sfârșitul serii. Să plecați de la petrecere înainte ca aceasta să devină plictisitoare – este o abilitate socială importantă care se dobândește cu experiența.