Relația de prietenie la locul de muncă: 3 reguli pe care merită să le respecți.

La locul de muncă, ne petrecem cea mai mare parte a vieții, de aceea este important nu numai cum ne îndeplinim responsabilitățile profesionale, ci și dacă atmosfera la locul de muncă este plăcută.

Oamenii de știință afirmă că este mult mai ușor de muncit într-o echipă pozitivă și este mult mai productiv pentru întreaga companie, iar acest lucru este confirmat de rezultatele a numeroase studii. Cu toate acestea, când vine vorba de adevărata prietenie între colegi, lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par.

Așadar, prietenia ne poate ajuta să ne atingem obiectivele de lucru sau devine o barieră în calea avansării în carieră? Ce reguli ar trebui respectate pentru ca relațiile personale să nu ne afecteze cariera?

1. Prietenia și munca sunt compatibile

Din păcate, mulți proprietari de afaceri nu acordă o atenție semnificativă prieteniei în echipă sau chiar se tem de acest fenomen. Teama constă în faptul că „prietenii” vor lupta împotriva managerilor și a altor angajați, ceea ce va provoca certuri și va afecta negativ rezultatele muncii.

De fapt, totul este exact invers: persoanele care lucrează împreună cu prietenii lor se disting nu numai printr-o comunicare bine coordonată, dar de asemenea, oferă în mod constant indicatori înalți ai productivității muncii!

2. Nu uitați de regulile prieteniei la locul de muncă

În ciuda avantajelor prieteniei „profesionale”, granițele dintre relațiile personale și cele de muncă tind adesea să se estompeze. Dacă tu și un coleg sunteți prieteni buni, atunci probabil că aveți subiecte de discuție mai mult decât suficiente. Puteți discuta despre un hobby, o vacanță planificată, un film senzațional. Cu toate acestea, merită să vă amintiți că este mai bine să lăsați conversațiile care nu au legătură cu munca în afara orelor de lucru sau în pauza de masă.

Nu trebuie să mergeți și în cealaltă extremă: în afara biroului merită să comunicați într-un mod prietenos și să nu discutați momentele de lucru.

3. Nu uitați de viața din afara biroului!

Relațiile cu colegii este doar una dintre sursele de prietenie pe care le ai. În orice ar trebui menținută moderarea, și în cazul muncii, de asemenea. Nu-ți dedica tot timpul liber exclusiv prieteniilor de lucru. Amintește-ți că există partenerii, rudele, prietenii de la universitate care de asemenea așteaptă atenția ta.