10 pași simpli pentru a cuceri orice persoană, chiar dacă nu ești foarte sociabil.

Atunci când cunoaștem oameni noi, încercăm să obținem cât mai multe informații într-un interval foarte scurt de timp. Dacă ți-aș spune că în primele 90 de secunde fata care stă vizavi are deja o părere despre tine?

Îți recomand să urmezi aceste 10 sfaturi, care, de regulă, garantează apariția simpatiei interlocutorului.

1. Bunăvoința

Bunăvoința – este ceva dificil de caracterizat, dar ușor de simțit. Când vorbești cu un om binevoitor, te simți unicul din cameră, chiar și din univers. Toată atenția este îndreptată spre tine, persoana nu arată emoții negative, între voi nu există manipulări și trucuri care pot provoca un conflict. Nu este ușor să înveți să fii binevoitor, dar asta creează sentimente calde între două persoane.

2. Zâmbetul

Oamenii noștri nu sunt obișnuiți să zâmbească. Majoritatea sunt duri, triști și cumva amărâți. Dar să nu vorbim despre lucruri triste. Trebuie doar să știi că zâmbetul este una dintre cele mai eficiente modalități de a-i provoca interlocutorului emoții pozitive. Ceva evident, dar rareori folosim acest sfat înțelept. Zâmbește oamenilor necunoscuți, ei îți vor zâmbi înapoi și veți simți cum conversația se îndreaptă în direcția bună.

3. Privește interlocutorul în ochi

Asigură-te că păstrezi contactul vizual, dar nu te uita prea mult. Cât timp să te uiți? Aici regula este simplă: dacă ai reținut culoarea ochilor, atunci te poți opri. Dacă îți amintești doar că erau colorați, atunci nu te-ai uitat suficient de mult.

4. Atenția

Nu te distrage de la interlocutor, chiar dacă la masa vecină stă un tip care seamănă cu Brad Pitt. Uită de telefon, chaturi, rețele sociale. Ignoră vibrațiile telefonului, omul care stă în fața ta trebuie să înțeleagă că îi dedici toată atenția ta.

5. Fii activ

Fii mai activ la întâlniri, plăcerea de a participa la ele va crește imediat și vei învăța să comunici. Vezi oameni la bar? Apropie-te de ei, întreabă-i despre petrecere, oaspeți și care este cel mai bun cocktail.

6. Limbajul corpului

În timp ce spui o poveste cu gura, corpul tău poate spune altceva. Gesturile calme și ferme sunt bune, pentru că vorbesc despre o sănătate mintală stabilă. Dacă ești agitat, gesticulezi agresiv și nervos, oamenii se vor îndoi de normalitatea ta. Învață să-ți controlezi corpul. Majoritatea oamenilor nu acordă atenție picioarelor și brațelor, îi oferă subconștientului puterea. Fii mai puternic decât acesta: relaxează-ți membrele, rămâi drept și zâmbește.

7. Complimentele spontane

Complimentele sunt o modalitate excelentă de a începe o conversație. Însă acestea trebuie să fie adecvate. Acest lucru confirmă prezența inteligenței. Poți menționa haina, coafura, dar nu fi intruziv.

8. Găsește un punct comun

Un punct comun într-o conversație cu cineva străin vă va apropia. Uneori aceste puncte evidente (locul de muncă, alma mater, școală), uneori trebuie găsite. Cu cât vei găsi mai repede un subiect comun, cu atât îți vei găsi mai repede un prieten nou.

9. Fă interlocutorul să râdă.

Simțul umorului este una dintre cele mai importante abilități sociale pe care trebuie să ți le îmbunătățești. Multora le lipsește acest sentiment, mulți nu știu să glumească. Tratează umorul ca pe un mușchi care trebuie antrenat. Apropo, umorul stimulează aceeași parte a creierului ca și unele medicamente. Poate din acest motiv oamenilor le place să râdă, cine știe?

10. Alege imaginea potrivită

Chiar și în acest moment porți în tine mai multe imagini simultan: una pentru iubită, a doua pentru mama, a treia pentru prieteni. Te comporți diferit, vorbești diferit. Iar atunci când întâlnești o persoană nouă, ești liber să alegi imaginea potrivită pentru o anumită situație. Nu este nimic în neregulă cu asta.