Iată cum identifici o persoană care se preface inteligentă, dar nu este.

Ai observat că mulți oameni încearcă să pară mai deștepți decât sunt în realitate? Probabil ai cunoscut astfel de oameni la locul de muncă.

Adevărul este că, oricât de mult ar încerca să se prefacă inteligent, abilitățile sale actoricești nu vor dura mult timp. Mai devreme sau mai târziu va fi descoperit. Și cu cât interlocutorul este mai inteligent, cu atât se va întâmpla mai repede.

De ce omul se preface inteligent?

Dacă vrea să pară mai deștept, atunci recunoaște importanța inteligenței în viață. Și, cel mai probabil, complexează din cauza lipsei de cunoștințe. Iar acesta, este probabil, primul pas pentru a corecta acest neajuns.

Oamenii care se prefac deștepți, tind să-și formeze o imagine adecvată în ochii altora. În acest caz, ei așteaptă anumite dividende de la un astfel de comportament.

De exemplu, un angajat ambițios tinde să atragă atenția asupra sa și să urce pe scara profesională. Dar nu ține cont, sau mai bine zis, nu înțelege că această imitație este transparentă. Astfel de oameni sunt identificați rapid: este suficient să vorbești cu ei despre subiecte serioase. Ei nu vor putea imita inteligența cu acțiuni sau cuvinte, pentru că ea vine din interior și se reflectă direct în comportament.

Chiar și un actor bun se va da de gol.

Astfel de oameni, de obicei, vorbesc foarte mult, dar dacă le asculți cuvintele, în ele nu există sens. Adevărul iese la iveală atunci când le adresezi anumite întrebări:

„De ce crezi așa?”,

„Poți spune mai multe despre asta?”,

„Cum înțelegi asta?”

După care mincinosul va evita răspunsul. Sau îți va aduce astfel de argumente, încât tăcerea, în acest caz, era cea mai înaltă formă de manifestare a inteligenței.

Uneori, omul operează cu termeni profesionali, prezentând că este un expert în domeniu. Dar dacă cunoști subiectul, vei identifica ușor minciuna reducând conversația la ceva specific sau dându-i o momeală sub formă de informații false și privește-i reacția. În acest caz, pseudo-expertul, cel mai probabil va da vina pe amnezie. Va spune ceva de genul: „Știam asta, dar acum nu-mi amintesc.” Adesea, astfel de oameni, înțelegând că sunt provocați, răspund cu agresivitate.