Cum să pari o persoană mai inteligentă? Utilizează aceste 8 trucuri eficiente.

Inteligența este acum la modă, dar nu toți au timp să o dezvolte în mod tradițional – cu ajutorul cărților și a curiozității. Trebuie să fii viclean. Iată câteva trucuri care te vor ajuta în acest sens:

1. Vorbește expresiv

Este important nu numai ceea ce spui, ci și modul în care o faci. Cel mai bun mod este de a-ți arăta entuziasmul și îngrijorarea cu privire la subiectul conversației, chiar dacă cele spuse sunt o prostie.

Doar pune puțină energie în voce, las-o să sune puțin mai tare decât de obicei. Iar cele mai importante cuvinte trebuie subliniate cu ajutorul intonației. În plus, nu uita de emoții, dar din nou, cu măsură.

2. Îmbracă-te discret

Oamenii inteligenți și foarte inteligenți, nu-și arată pielea. Dacă îți dorești ca alții să te considere inteligent, acoperă-te, îmbracă-te și, de preferință, cât mai discret. Da, este plictisitor și banal, dar atunci când oamenii văd un interlocutor dezgolit, nu-i vor lua discursul în serios.

Chiar și geniile, glorioși pentru nebunia lor creativă și gândirea nestandardă, se îmbracă decent. Dali, Eystein, Ižek nu și-au permis acest lucru, de aceea toată lumea știe că ei nu sunt clovni, ci oameni talentați și înțelepți.

3. Ochii – cea mai importantă armă. 

Contactul vizual este o știință foarte complexă. Nu contează ceea privești, ci cum privești. În ochii tăi, interlocutorul nu ar trebui să vadă agresivitate, ură, plictiseală – doar încredere și interes. Prin urmare, nu strânge ochii și nu clipi prea des.

4. Somnul târziu. 

Se știe că oamenii deștepți se culcă mai târziu și se trezesc mai târziu. Numeroase studii au arătat că indivizii cu un IQ mare se culcă cu o oră și chiar cu 3 ore mai târziu decât colegii lor mai puțin inteligenți. Dar se trezesc aproximativ în același timp.

De fapt, marele Napoleon credea că 4 ore de somn sunt suficiente pentru un bărbat, ceea ce este foarte îndoielnic și, în același timp, convingător atunci când te uiți la realizările sale.

5. Fă-ți mai multe griji

Studiile au arătat că oamenii cu nivelul de inteligență înaltă sunt mai predispuși la anxietate decât cei mai puțin inteligenți. Este dificil de spus care este cauza acestui lucru: faptul că mintea plină de cunoștințe reacționează prea brusc la stimulii externi sau că geniile sunt în mare parte psihonauți înrăiți, dar dacă vrei să fii mai inteligent, fă isterie.

6. Zâmbește 

Zâmbește, asta enervează oamenii. Cei care zâmbesc sunt tratați cu mai multă simpatie decât cei care sunt sumbri.

Simțul umorului nu întotdeauna, dar de cele mai multe ori se învecinează cu inteligența, iar o persoană inteligentă, prin definiție, nu poate fi proastă, deoarece pentru a genera afirmații ironice, amuzante, are nevoie de un creier diferit de cel al unui om obișnuit.

7. Poziția puterii

Ține-ți spatele drept, fă gesturi largi decisive cu mâinile și, cel mai important lucru, nu uita de etichetă. Cu cât arăți mai hotărât și mai dur – cu atât oamenii vor avea mai multă încredere în tine.

8. Crezi în tine.

De fapt, pentru a fi mai deștept, trebuie doar să te consideri deștept. Desigur, nu te poți lipsi de o bază științifică, pentru că mai devreme sau mai târziu, legenda ta despre genialitate se va spulbera, însă comportamentul ce nu este constrâns de stereotipuri, credințe limitative și alte bariere psihologice – este capabil de multe lucruri. Dar fără cunoștințe de bază nu te vei descurca.