10 modalități prin care prietenii tăi îți pot amenința relația de iubire.

Motivele persoanelor care îți pot amenința în mod conștient sau inconștient relația – sunt diverse. Unii încearcă să-și îmbunătățească stima de sine, alții sunt conduși de invidie sau gelozie. Și te doare cel mai mult atunci când înțelegi că relația a fost distrusă de persoanele în care aveai încredere.

Pentru a prelua controlul situației, trebuie să cunoști cum prietenii îți pot amenința relația de iubire.

1. Prietenul îți cere în mod constant atenția. 

În caz contrar, te poate acuza că nu apreciezi prietenia. Prietenul pare să te pună în fața unei alegeri: el sau femeia. Nimeni nu va tolera acest comportament, așa că în curând tu și prietena ta puteți avea neînțelegeri.

2. Te manipulează

De exemplu, prietenul tău poate pleca fără avertisment, imediat ce îți vede iubita. El devine indisponibil pentru apel, nu vrea să comunice, întârzie sau face comentarii sarcastice.

3. Seamănă îndoială

Atunci când prietenul te întreabă constant despre corectitudinea acțiunilor tale, în acest fel te face să te îndoiești de propriile acțiuni sau cuvinte. Doi oameni care se iubesc înțeleg clar unde vor să trăiască, ce carieră să construiască, pe cine să invite la cină, când să aibă copii sau un câine.

Întrebările inocente la prima vedere, te pot provoca să revizui acordurile dintre tine și partenera ta, ceea ce va duce la îndoieli și conflicte.

4. Concurează 

Unii prieteni nu pot rezista tentației de a se lăuda că trăiesc mai bine decât tine. La un moment dat, începi să te gândești cât de norocos este prietenul tău și ai senzația că și tu meriți ceva mai mult.

5. Flirtează cu partenera ta. 

Stabilitatea cuplului poate fi zdruncinată atunci când unul dintre prieteni flirtează cu iubita ta, îi oferă cadouri și mici surprize, o ajută să obțină un loc de muncă bun etc.

Desigur, toate aceste acțiuni pot fi justificate prin dorința de a o ajuta și susține, dar acest lucru nu înseamnă că în cuplu nu se va instala discordia.

6. Se comportă obsesiv cu iubita ta.

Prietenul tău se poate comporta dur, obsesiv sau exagerat de solicitant față de iubita ta. El poate deveni, literalmente, a treia persoană în cuplul vostru și, indiferent cât de pure sunt intențiile sale, îi poate provoca iritații partenerei tale. Ea nu s-a angajat să satisfacă nevoile prietenilor tăi și cu siguranță nu merită o atitudinea atât de dură față de sine.

7. Îți oferă sfaturi nesolicitate

Se crede că prietenii nu oferă sfaturi proaste. Cu toate acestea, sfaturile nesolicitate sunt exact răul care îți poate distruge relația.

8. Provoacă conflicte

Unii prieteni pur și simplu nu se pot reține de a nu provoca conflicte – ei te fac cu ușurință să te certi cu iubita ta despre lucruri la care nu te-ai fi gândit singur. Conflictele provocate de prieteni mai devreme sau mai târziu se vor transforma din banale în foarte grave și vor duce la dizarmonie și neînțelegere în cuplul tău.

9. Îți amintesc ție sau partenerei tale de relațiile din trecut.

Atunci când prietenii, cu orice ocazie, îți amintesc de relațiile din trecut în prezența actualei iubite, ei provoacă lipsă de încredere și neînțelegere în cuplul vostru. Sunt suficiente câteva fraze despre foștii parteneri pentru a semăna îndoială de sine și a deteriora grav relația.

Dacă ai reușit să uiți de relațiile din trecut, atunci și prietenii tăi ar fi bine să facă același lucru.

10. Îți întrerup comunicarea cu partenera ta, în timp ce ești cu ei.

De exemplu, ești cu ei, dar te distragi pentru a răspunde la apelul iubitei tale, iar ei îți cer insistent să nu reacționezi și să le acorzi lor atenție. Iubita ta, desigur se va simți neglijată și se va supăra.