6 trucuri psihologice extrem de utile, pe care le poți folosi în comunicarea cu ceilalți.

Nu este atât de dificil să manipulezi conștiința oamenilor. De aceea, îți împărtășim câteva trucuri interesante și utile pe care le poți utiliza în comunicarea cu ceilalți. Cu ajutorul lor vei învăța să convingi oamenii de corectitudinea opiniei lor, vei obține cu ușurință informațiile necesare și, în același timp, vei înțelege că, de fapt, omul este adesea previzibil.

1. Autoritatea părintească

Dacă într-o discuție, opinia ta este privită cu neîncredere, poți crește autoritatea ideii exprimate adăugând că ți-a fost transmisă de unul dintre părinți.

Oamenii tind să aibă încredere în sfaturile părinților, deoarece inconștient toți avem convingerea că părinții ne doresc doar binele. Astfel vei putea convinge rapid persoana să fie de acord cu ceea ce spui.

2. Repetarea unui cuvânt

Într-un dialog cu interlocutorul, alege orice cuvânt din discursul său și de fiecare dată când îl pronunță (sau oricare altul, dar cu semnificație apropiată), încearcă să zâmbești aprobator, să dai afirmativ din cap sau să folosești alte gesturi afirmative. În mod surprinzător, interlocutorul tău va folosi din ce în ce mai mult cuvântul căruia i-ai acordat atenție.

3. Indiferența totală

Acest truc este pentru cei care doresc să afle mai multe decât li se spune. Dacă omul îți împărtășește câteva fapte despre situația care te interesează, încearcă să afișezi indiferență totală pe față.

Acest lucru este inerent psihicului uman: atunci când cineva nu ne crede sau dintr-un oarecare motiv informația noastră nu prezintă interes, vom încerca cu orice preț să demonstrăm că avem dreptate, folosind toate cunoștințele disponibile – circumstanțe, fapte, oameni etc.

4. Iluzia libertății de alegere.

De exemplu, dacă vrei ca iubita ta să-ți pregătească cina, întreabă-o când va începe procesul – acum sau în câteva ore. Astfel, o pui să facă o alegere, deși alegerea a fost deja făcută.

Acest truc este adesea folosit de către chelneri. Apropiindu-se de masă, ei întreabă clientul ce vin va comanda – alb sau roșu. Și atunci omul alege din opțiunile oferite, deși inițial planificase să comande altceva.

5. Transmiterea încrederii în sine

Dacă ai decis să creezi imaginea unei persoane încrezătoare, trebuie să fii capabil să o transmiți corect, nu numai prin aspectul și comportamentul tău, ci și prin discurs.

În conversații nu folosi expresii precum „Cred”, „Mi se pare”, „Aș face asta…” Aceste expresii subliniază lipsa de încredere în sine. Când interlocutorul aude cuvintele de mai sus, el percepe ceea ce îi spui ca fiind ceva neserios. Învață să vorbești cu încredere și să folosești în dialog cât mai puține cuvinte introductive care transmit îndoială.

6. Îndoiala privind competența

S-ar putea să fie dificil să zdruncini încrederea interlocutorului în cuvintele sale. Modul ideal de a atinge acest obiectiv, este să-i pui la îndoială competența. Acest lucru îl va face să se îndoiască de sine și de cuvintele sale.

De exemplu, dacă disputa este despre economie, adresează-i o întrebare bruscă cu privire la un subiect asociat. Cel mai probabil, el nu va fi capabil să se orienteze rapid și să formuleze clar răspunsul. După aceea, va fi mult mai atent în declarațiile sale, întrucât încrederea în cunoștințele sale i-a fost zdruncinată.