7 fraze care trădează o persoană imatură, chiar dacă are deja peste 30 de ani.

Psihologii bat alarma: numărul persoanelor imature emoțional este în continuă creștere. Mulți oameni rămân copii la 30, 40 și chiar 50 de ani. Da, ei pot avea o familie, un apartament, o mașină și o slujbă bună. Dar în interior sunt copii mici sau adolescenți care întotdeauna caută pe cineva care le-ar putea oferi ajutorul – guvernul, părinții, psihologul, colegii.

Iată câteva fraze care trădează o persoană imatură, chiar dacă are deja peste 30 de ani în pașaport:

1. ”Și ce poți să-mi faci?

Astfel de oameni nu înțeleg că sunt responsabili pentru acțiunile lor. Adesea veți auzi o astfel de frază de la adolescenți. Un adolescent agresiv crede că dacă persoana din fața sa este mai slabă, atunci trebuie să se afirme. Este uimitor cât de des sună această frază din gura adulților.

2. “Pot să fac tot ce vreau”

În fiecare echipă există oameni cei care muncesc din greu toată ziua și cei care petrec jumătate din zi bând cafea și răsfoind fluxul de știri pe rețelele sociale.

Psihologii spun că ambele situații indică imaturitatea acestor persoane: fie fac prea mult, fie invers, prea puțin.

În acest caz, șeful ar trebui să distribuie sarcinile în mod egal, în conformitate cu responsabilitățile angajaților. Iar cei cărora le place să muncească din greu, ar trebui să nu uite că au nevoie și de odihnă.

3. “Nimic nou. Mă dezabonez “

Acest comportament poate fi observat adesea pe internet în comentarii și este însoțit de fraze precum: „Eu am altă opinie.” sau „Oamenii deștepți ar fi făcut acest lucru diferit”. În astfel de discuții, autorii acestor cuvinte devalorizează opiniile altora și deseori insultă aspectul oamenilor, vârsta lor etc.

În acest caz este mai bine să nu-ți pierzi timpul cu utilizatorii atât de agresivi.

4. “Spune-mi ce să fac?”

”Copiii veșnici” cred că pentru fiecare situație există o soluție ideală, dar ei nu o pot găsi singuri.

Ce să faci în acest caz? Dacă în viața prietenului tău ceva va merge prost, vei fi tu vinovat. De aceea, este mai bine să te gândești de două ori înainte de a-i da o mână de ajutor sau un sfat.

5. “Sunt atât de trist și singur”

Oamenii care rostesc frecvent astfel de cuvinte, devin dependenți emoțional de ceilalți și încearcă întotdeauna să-i mulțumească.

Dacă sunt căsătoriți, ei transferă responsabilitatea asupra soților și nu se pot separa de copiii adulți.

6. ”Nu înțeleg, explică-mi încă o dată.”

Astfel de oameni cer de multe ori un serviciu gratuit. Acești indivizi imaturi pur și simplu nu respectă granițele altora.

Soluție: Nu-l ajuta pe cel care nu poate face față unei sarcini simple. Este mult mai bine să-i spui „Google te poate ajuta.”

7. ”Ei m-au jignit.”

Adulții care sunt blocați psihologic în stadiul „copilului” se plâng mereu și cer ajutor. Se comportă ca niște victime și caută un salvator care va prelua controlul situației și va face totul pentru ei.

Soluție: Psihologii numesc această condiție „sindromul deficitului de responsabilitate” și sfătuiesc rudele și prietenii să nu-și asume responsabilitatea pentru persoanele care se comportă ca niște copii.