5 motive pentru care femeile se bârfesc unele pe altele.

Nu mă îndoiesc că fiecare dintre noi cel puțin o dată în viață a auzit bârfe despre sine.

Când aud o altă „poveste” despre mine, mă întreb: de unde (bârfitoarele) iau toate astea? Ce talent de scriitor SF se pierde în fiecare bârfitoare?

Motivele pentru care femeile se bârfesc unele pe altele sunt simple și evidente. Iată 5 dintre ele:

1. Succesul persoanei

De cele mai multe ori, sunt bârfite femeile de succes, interesante, care au realizat multe în viață și au făcut-o singure, cu propriile eforturi.

Potrivit bârfitoarelor, această femeie, aleasă ca obiect de discuție, nu poate fi cu adevărat bună, inteligentă, sigur că are niște laturi întunecate. Și întrucât nu găsesc părțile întunecate, le vor inventa și le vor transmite ca adevăr.

2. Competiția femeilor pentru un potențial partener.

Bârfitoarele inventează lucruri urâte pentru a elimina o rivală, subminându-i reputația.

Iar bărbații sunt impresionabili, ei nu înțeleg prea multe despre intrigile feminine și adesea cred bârfele despre femeia pe care o plac. Și dacă cred, atunci încep să o bănuiască, o obligă să se justifice, ceea ce desigur înrăutățește relația.

3. ”Nu există o bucurie mai mare, decât o faptă rea pentru aproapele tău.”

Acesta este motto-ul după care se conduc bârfitoarele. Ele înțeleg perfect că fiecare bârfă mai devreme sau mai târziu, își va găsi ascultătorul. Pentru ele aceasta este o modalitate sigură de a enerva pe cineva, de a-l face să se îngrijoreze, de a otrăvi viața obiectului de bârfe.

Da, bârfitoarele se bucură atunci când răspândesc zvonuri hidoase despre alții. De ce? Pentru că în alt mod nu știu să se bucure de viață.

4. Bârfa unește.

Ați observat că unele companii de bârfitoare seamănă cu un grup de interese? Și cât de unite sunt. Iar dacă apare o persoană nouă în cercul lor, după câteva zile, aceasta știe perfect toate bârfele pe care le răspândește acest grup „prietenos”.

5. Bârfele dau greutate în societate.

Nu pentru mult timp, desigur. Exact până când cei din jur își dau seama unde este adevărul și unde sunt bârfele, dar totuși e greutate.

Bârfitoarele se prezintă ca persoane neobișnuit de informate. Pentru că tot ceea ce spun, este prezentat ca o informație confidențială din surse de încredere.

Deci, bârfele nu sunt doar o distracție. Au devenit un instrument vital de interacțiune pentru femei.