Un tată care nu-și iubește fiul poate fi recunoscut după aceste 5 semne.

Rolul tatălui în educația băiatului nu poate fi subestimat. Oricât ar încerca mama să-i acorde toată atenția, dragostea și tandrețea, fără sprijinul patern băiatului îi va fi greu să devină o persoană matură, autosuficientă și încrezătoare. Fără sprijinul și căldura tatălui, băiatul nu va învăța niciodată să-și controleze masculinitatea.

Un tată care nu-și iubește fiul poate fi recunoscut după aceste 5 semne:

1. Tatăl este indiferent față de copil

Pentru un astfel de tată, doar semnele de bunăstare sunt importante: copilul să fie sănătos, încălțat, îmbrăcat, bine hrănit, să aibă cele necesare. Și aici misiunea lui se încheie.

Întorcându-se de la serviciu, un astfel de tată se va așeza în fața televizorului și nu-i va acorda nicio atenție copilului. Nu-l va îmbrățișa, nu-l va întreba cum îi merge la școală, nici nu va propune să petreacă timpul împreună în weekend.

De fapt, bărbatul locuiește în casă, dar fiul său nu primește sprijinul sau dragostea lui. Atât tatăl, cât și fiul trăiesc, comunicând între ei numai la necesitate.

2. Tatăl pune responsabilitatea creșterii copilului asupra mamei.

Atunci când tata nu are sentimente calde pentru copil, el se îndepărtează de educație și pune această responsabilitate pe seama femeii.

Nici nu-l interesează dacă soția sa se descurcă cu această sarcină dificilă fără participarea lui. Un astfel de bărbat își va numi soția – o mamă rea, iar copilul – un prost incapabil.

3. Tatăl manifestă întotdeauna dezgust.

De cele mai multe ori această atitudine față de copil se manifestă atunci când este foarte mic. Dacă bebelușul vomită, tatăl imediat arată că e dezgustat și îi cere soției să ia copilul.

El nu va schimba niciodată scutecul bebelușului și nici măcar nu-și va ascunde dezgustul pentru acest proces. Pe măsură ce copilul crește, dezgustul tatălui nu dispare.

Își numește fiul neîndemânatic, îl certă pentru hainele murdare, se înfurie dacă băiatul mănâncă zgomotos. Atunci când iubim, nu acordăm atenție acestor lucruri mici sau le tratăm cu condescendență.

4. Tata este gelos pe propriul fiu.

Dacă bărbatul îi reproșează soției sale că este ocupată doar cu copilul, că îi acordă prea multă atenție, acest lucru vorbește despre personalitatea imatură a bărbatului și, de asemenea, că nu are sentimente calde pentru fiul său.

Pentru el, micuțul este un rival, care îi distrage soția. Din păcate, în timp, antipatia pentru băiat doar se va intensifica.

5. Tatăl nu-și înțelege fiul și nu ține cont de dorințele lui.

De foarte multe ori, egoismul confirmă lipsa iubirii paterne. Tatăl nu este interesat de dorințele fiului său, nu le înțelege și nu ține cont de ele. Este pasionat doar de el însuși și îi va refuza copilului chiar și cele mai elementare lucruri.

De exemplu, dacă va exista alegerea – să-i cumpere o jucărie nouă sau un trening nou, pentru că cel vechi îi este deja mic, alegerea va fi în favoarea jucăriei.