7 sfaturi proaste pe care ți le oferă prietenele. Nu le asculta!

7 sfaturi proaste pe care ți le oferă prietenele. Nu le asculta!

1. ”Nu-l suna prima!„

Dacă vei urma acest sfat, în cel mai rău caz, vei rata întâlnirea cu iubirea vieții tale. În cel mai bun caz, vei pierde o mulțime de nervi în timp ce aștepți apelul sau mesajul lui. Asta îți dorești?

2. ”Oh, nu dramatiza!”

În limbajul psihologilor, astfel de „sfaturi bune” se numesc „depreciere”. Prietena ta nu te consolează, nu te ajută și cu atât mai mult nu îți dă sfaturi bune. Ești obligată să crezi că problemele tale nu valorează nimic și te vei simți vinovată i-ai furat timpul cu văicărelile tale.

3. ”Trebuie să devii mai feminină!”

Nimeni nu știe cu siguranță ce înseamnă să fii mai feminină, dacă ești deja femeie. Cel mai important lucru este că ți se recomandă să devii altcineva. Nu cine ești acum. Desigur că acest lucru nu este posibil. Atunci ce rost are sfatul? Ei bine, poate de a te face să te simți inferioară.

4. ”Ai nevoie de o partidă bună de s*x!”

Ai probleme? Doar ai nevoie de o partidă bună de s*x. Stres la locul de muncă? S*x. Te-ai certat cu mama? S*x. Ești tristă și se pare că în lume nu mai există bucurie? Ai nevoie de s*x! Desigur, acest sfat nu funcționează, dar dacă te consolează cumva, să știi că persoanele care îți oferă acest sfat – în viața lor lipsește s*xul.

5. ”Nu mai alege atât bărbații, pentru că vei rămâne singură.”

Acest sfat, de obicei, ți-l oferă prietenele căsătorite. Deși înțelegi că nu trebuie să începi o relație cu bărbatul care nu te interesează, un vierme de îndoială a apărut deja în tine: ”Ce se întâmplă dacă într-adevăr rămân singură?” Știi de ce? Pentru că prietena ta rostește aceste cuvinte de parcă asta ar fi ceva rău. De fapt, singurătatea este mult mai plăcută, decât să fii într-o relație cu cineva de care nu ai nevoie.

6. ”Meriți mai mult!”

”Meriți un loc de muncă mai bun.” ”Meriți un bărbat mai bun.” Ce este asta?

Este dorința prietenei tale de a-ți reproșa. Se presupune că îți dă sfaturi excelente, îți spune că ești frumoasă și uimitoare. De fapt, îți spune următoarele: ”Ți-ai distrus viața, pentru că ești proastă.” Drăguț, nu-i așa?

7. ”Părăsește-l!„

Nu, ea însăși nu va părăsi bărbatul care nu se ridică de pe canapea al cincilea an, trăiește din banii ei și este grosolan cu ea. Iar tu să-l părăsești pe al tău. Imediat! Pentru că a uitat de aniversarea primei voastre întâlniri. Înțelegi care este esența, nu?