”Am obosit să gătesc pentru toată familia. Ajutați-mă să ies din această situație!”

Ajutați-mă, am obosit de o astfel de viață. Am obosit să gătesc pentru familia mea. Da, exact. Familia mea este foarte mâncăcioasă. Soțul, fiul și fiica (ambii liceeni); toți mănâncă foarte mult. Copiii nu mănâncă la școală, deoarece mâncarea nu este pe placul lor. Ei neapărat trebuie să aibă un mic dejun consistent, apoi câteva feluri de mâncare.

La micul dejun, nu mănâncă terci sau cereale cu lapte, ci servesc omletă, ouă ochiuri, clătite, etc. La prânz cer în fiecare zi supă proaspătă. Nu vor mânca niciodată mâncarea de ieri. Apoi pârjoale, carne prăjită, pilaf, pui la cuptor, sau paste. La desert neapărat trebuie să existe o plăcintă, o prăjitură sau rulouri dulci. Și de asemenea în fiecare zi, trebuie să existe o salată boeuf. Totul pregătit acasă, nu mănâncă semifabricate.

Eu muncesc în fiecare zi, departe de casă, mă întorc obosită și cu toate acestea trebuie să gătesc. Dacă sunt sau nu obosită, nimănui nu-i pasă.

Trăiesc non-stop în acest regim: lucrez, gătesc până la miezul nopții, mă trezesc devreme, lucrez, gătesc. Dimineața, înainte de serviciu am timp să pregătesc supa pentru prânz, să spăl vasele și bucătăria. Astfel îmi trece viața.

Sunt foarte obosită, adorm și dimineața încep totul din nou. Odată am încercat să le spun că nu mai suport, să cumpărăm produse gata preparate, conserve, cârnați, pârjoale, adică ceea ce sunt capabili să gătească singuri. S-au simțit jigniți și nu au vorbit cu mine toată ziua, s-au îmbufnat.

Ajutați-mă, cum să ies din această situație, nu mai pot trăi așa…