Am fost sfătuită să-mi găsesc un partener matur. Am încercat – nu, mulțumesc.

Am 45 de ani. Și multe dintre prietenele mele mă sfătuiau să-mi găsesc un bărbat matur, de cel puțin 60 de ani. Îmi spuneau că am nevoie de un bărbat calm. O prietenă mi-a făcut cunoștință cu o rudă de-a sa. Am încercat să construiesc o relație cu el. Nu am reușit. Mai degrabă rămân singură. Iată de ce:

În primul rând, s-a dovedit a fi nu un bărbat calm, ci foarte plictisitor. Îmi era atât de greu cu el la întâlniri, nici nu-ți poți imagina. Nu reacționa niciodată la glumele mele. Toate conversațiile noastre se rezumau la problemele sale. Îmi spunea cât de sărac și nefericit este. Nimeni nu-l înțelege. Obosisem să-i ascult scâncetele. Și sunt o persoană destul de răbdătoare, dar voiam să plec deja de la prima întâlnire.

În al doilea rând, arăta mai în vârstă. Deși prietena mea îmi spunea că arată bine. Se îmbrăca demodat. Părea că merg alături de tatăl meu, nu de bărbatul cu care urma să construiesc o relație.

În al treilea rând, nu aveam ce să vorbesc cu el. Nu aveam subiecte comune de discuție. Aproape tot timpul mergeam la întâlnire în tăcere. Am încercat să găsesc un subiect comun de discuții, dar nu înțelegea multe lucruri. Totuși, diferența de 15 ani era vizibilă.

Și mă simțeam inconfortabil cu el. Observam cum ne priveau alții. Și cu siguranță nu erau priviri de încântare. Aveam sentimentul că toată lumea se gândește: „Încă una care și-a găsit un moș.”

De la aceste întâlniri am primit doar emoții negative. Mi-am promis că nu voi mai ieși niciodată cu un bărbat mult mai în vârstă.

Nu am găsit aspecte pozitive la cavalerul de 60 de ani. Dimpotrivă, acum mă uit la bărbați mai tineri. Cred că la vârsta mea voi putea găsi un bărbat mult mai tânăr. Aspectul îmi permite, arăt bine.

Înainte de a-ți asculta prietenii, gândește-te de zece ori. Bazează-te doar pe gusturile tale. Nimeni în afară de tine nu știe ce va fi cel mai bine pentru tine. Regret că am fost de acord cu această aventură, de a mă întâlni cu un bărbat matur. Diferența mare de vârstă – contează foarte mult.