Fosta soție a aflat că mi-am cumpărat apartament și acum vrea să se întoarcă. Iată ce i-am răspuns.

Acum sunt un bărbat singur, însă la 25 de ani m-am căsătorit cu o fată pe care o iubeam foarte mult. Înainte de nuntă ne-am întâlnit doi ani și jumătate, apoi am fost căsătoriți cinci ani, dar nu am reușit să creăm o familie cu adevărat fericită.

Copiii nu avem, deși am discutat mult despre acest subiect. Fosta mea soție voia să-și construiască o carieră de succes. Iar eu voiam să avem o familie completă, cu copii.

Din cauza opiniilor diferite despre conceptul „familie”, între noi adesea apăreau certuri și neînțelegeri, așa că ne-am despărțit. După divorț, ea a rămas să lucreze în orașul natal. Iar eu am plecat la capitală în căutarea unui loc mai bun.

Și recent, mi-am cumpărat un apartament în suburbia capitalei. Firește, mi-am invitat prietenii la casă nouă. Iar unul dintre prietenii mei este căsătorit cu cea mai bună prietenă a fostei mele soții.

Astfel la urechile ei a ajuns zvonul că mi-am luat apartament cu trei camere. Și a început să-mi scrie. Înainte de asta nu am mai comunicat vreo 7 ani. Uitasem de ea și credeam că și ea a uitat de mine.

După divorț totul îi mergea prost. Potrivit prietenei sale, locuia cu părinții. Acum 3 ani a venit și ea la capitală, și-a găsit un loc de muncă bun și totul era în regulă, dar din cauza coronavirusului, compania a dat faliment și s-a întors la părinți.

Desigur, mi-a fost milă de ea. Nu suntem străini, a fost soția mea, prima iubire. I-am răspuns la mesaj și astfel am început să comunicăm: să corespondăm pe rețelele sociale.

Dar am observat că mă întreba mereu despre bani, despre apartament, dacă am venituri și economii suplimentare. Mi s-a părut foarte ciudat.

Și când am primit un alt mesaj de la ea, am fost șocat:

Ea: Nu te-ai gândit să încercăm din nou?

Eu: Vrei să vin acasă? Acum lucrez on-line și pot lucra de oriunde, pot închiria un apartament la noi în oraș

Ea: Nu. Nu ai ce face aici. Mai bine vin eu la tine și locuim împreună.

Eu: De ce ai decis brusc să te întorci când au apărut banii în viața mea?

Ea: Nu este adevărat. Mă gândeam întotdeauna la tine. 

Eu: Atunci de ce nu mi-ai scris mai devreme?

Ea: Nu mi-a permis orgoliul.

Eu: Acum ți-a permis? Dacă vrei cu adevărat o relație, pot veni acasă. 

Ea: Nu. Vin eu la tine dacă îmi plătești biletul.

Eu: Îmi pare rău, dar nu văd viitorul în relația noastră.

Ea: Mă primești câteva luni? Vreau să mă mut la capitală și să-mi găsesc un loc de muncă bun.

După aceea, am adăugat-o în lista neagră să nu-mi mai scrie. Nu o mai iubesc. Și după cum am aflat mai târziu, ea își caută pe cineva care ar putea să o întrețină (soția prietenului meu mi-a spus asta).