Cum să profiți de faptul că șeful tău este bărbat: 5 trucuri feminine

Există o expresie interesantă: ”Pentru atingerea obiectivului toate mijloacele sunt bune.” De ce să nu folosești acest lucru în cariera ta?

Dacă ai crezut că este vorba despre ceva obscen, nu, nu este. Ar fi prea simplu și josnic. Să vorbim despre lucruri mai sofisticate.

1. Gâdilă-i orgoliul. 

Bărbații, poate mai mult decât femeile, vor să fie pe placul celor din jur. Dacă șeful tău este un bărbat îndrăgostit de sine, atunci consideră-te foarte norocoasă, poți juca pe acest sentiment.

Ascultă-l cu gura deschisă, complimentează-i propunerile de muncă.

Însă cu moderatie. Dacă o faci prea fals, atunci nu numai el, ci și colegii tăi vor înțelege acest lucru și asta îți va aduce consecințe negative. Vei fi considerată o lingușitoare, iar astfel de persoane nu sunt iubite în echipă.

2. Flirtează.

Flirtul adecvat nu dăunează. Cel mai important este să nu depășești limita. Zâmbește, privește-l deschis, arată-i că este un bărbat atrăgător. Fii prietenoasă, sociabilă și deschisă. Însă nu exagera, asta ți-ar putea strica cariera. Fără conotație sexuală. Fără fuste scurte sau decolteuri adânci.

Acest lucru ar putea fi interpretat ca o aventură ușoară la locul de muncă care ar putea să-ți păteze reputația.

3. Consultă-l.

Arată-i că nu te îndoiești de competența sa. Că te interesează viziunea sa asupra situației și soluționarea problemei. Orice lider este flatat de acest lucru, în special bărbatul.

Dacă nu ești de acord cu opinia lui, încearcă să precizezi cu tact opinia sa cu privire la o altă soluție a problemei. Acest lucru îi va arăta că îi respecți opinia și decizia.

4. Urmează-i instrucțiunile fără întrebări.

Despre muncă, desigur. Fii de acord cu el, dar uneori vino cu sugestiile tale de îmbunătățire, trebuie să înțeleagă că ești gata să-l asculți și să te implici activ.

5. Nu neglija evenimentele corporative.

Aici ai ocazia să comunici cu conducerea pe diferite subiecte și să intri în cercul lor de încredere. Comunică mai mult. Angajații sociabili au șanse mai mari să fie promovați decât misantropii talentați.

Sarcina ta este să stabilești comunicarea cu toate structurile auxiliare și, cel mai important, să devii vizibilă și apropiată de lider.

După cum vezi, dacă șeful tău este bărbat, acest lucru este relativ ușor de făcut.