7 greșeli pe care le fac cuplurile căsătorite și inconștient își distrug fericirea.

Uneori, căsătoria nefericită se strecoară neobservată și la un moment dat devine realitatea sumbră. De fapt, oamenii inconștient își fac căsnicia nefericită.

7 greșeli pe care le fac cuplurile căsătorite și astfel își distrug fericirea de familie.

1. Fiecare își trăiește propria viață și este fericit în ea.

Este important ca fiecare partener să aibă interese în afara căsătoriei. Acestea îl ajută să se simtă fericit și împlinit. Dar atunci când interesele exterioare vă împiedică să petreceți timpul împreună, este momentul să acordați atenție acestui detaliu, înainte de a fi prea târziu.

Într-o căsătorie fericită doi oameni petrec mult timp împreună – fac dragoste, se joacă, discută lucruri importante, fac lucruri noi și treburile casnice împreună. Exact această experiență comună contribuie la consolidarea familiei.

2. Fiecare crede că îl poate schimba pe celălalt.

În căsătorie, speranța că îl poți schimba pe celălalt este rețeta perfectă pentru nefericire.

Omul se schimbă numai atunci când decide că vrea asta. Desigur, îi poți sugera sau chiar înainta cerințe, dar celălalt nu își va schimba comportamentul până când nu va considera necesar.

3. Grija pentru toți, în afară de propria persoană.

Atunci când te ocupi mai mult de ceilalți, se întâmplă să nu-ți mai rămână timp pentru tine. Într-o zi, pur și simplu nu mai înțelegi ce vrei și ce ai nevoie. S-ar putea chiar să-ți pierzi sentimentul de sine și să te vezi doar ca soț/soție sau părinte.

Atunci când omul își pierde simțul propriului ”eu” se poate simți nefericit în căsătorie și în viață în general.

4. Fantezii despre cum ar fi viața fără soț/soție.

Dacă observi că petreci mai mult timp visând cu ochii deschiși la o viață fără soțul/soția ta, atunci ceva nu merge bine. Acest lucru sugerează că în relația voastră lipsește devotamentul, iar fără el nu există o uniune fericită.

5. Fiecare crede că celălalt este jumătatea sa. 

O căsătorie fericită nu este uniunea a două jumătăți. Este uniunea a doi oameni „compleți” care aleg să fie împreună. Și vor să fie împreună nu numai în momentul în care se căsătoresc, ci întotdeauna, în fiecare zi.

6. Fiecare crede că trebuie să-i demonstreze celuilalt adevărul. 

Majoritatea oamenilor care sunt fericiți în căsătorie se respectă reciproc și apreciază foarte mult acest respect. Dacă crezi că partenerul tău are dreptate numai în cazul în care este de acord cu opinia ta, atunci între voi nu există respect. Și dacă nu respecți omul cu care trăiești, oare puteți avea o căsnicie fericită?

7. Fiecare tinde spre autosuficiență.

Fiecare dintre noi ar trebui să fie o persoană autosufientă, capabilă să aibă grijă de sine și să-și rezolve problemele fără niciun ajutor din exterior. Această idee este bună atunci când ești singur și nu ai responsabilități familiale. Dar când ești căsătorit, faci parte dintr-o echipă. Și în echipă oamenii lucrează împreună pentru a-și atinge obiectivele și visurile comune.

Dacă soții nu se sprijină reciproc și nu simt bucuria mișcării către scopul comun, în această căsătorie lipsește magia cooperării, a ajutorului reciproc și cu greu poate fi fericită.

Dacă din viața voastră de familie a dispărut sentimentul de fericire și mulțumire, puteți schimba lucrurile în bine și nu este deloc dificil. Nu există niciun motiv să suferiți și să vă simțiți nefericiți în căsătorie. Totul se poate schimba, trebuie doar să încercați.