„Mi-am înșelat soția cu o fată tânără și acum trăiesc ca un prizonier.”

”Am fost căsătorit 35 de ani cu soția mea, am trecut prin multe împreună, avem doi fii și o fiică. După ce ne-am pensionat, am decis să investim economiile noastre într-o afacere, iar rezultatul a depășit toate așteptările: niciodată în viața mea nu am avut așa sume de bani. Brusc am devenit membru al „clubului miliardarilor” și viața mea s-a schimbat radical.

Ne-am mutat într-o zonă prestigioasă, am schimbat mașinile. Eram invitat la evenimente importante, recepții private. În jurul meu întotdeauna erau femei frumoase, toți prietenii mei aveau însoțitoare tinere. Ele îmi șopteau cuvinte care mă făceau să mă topesc. Mă simțeam ca un rege, cheltuind bani în stânga și în dreapta. Apoi am întâlnit-o pe EA – să-i spunem Dolly. Tânără, s*xy, nu-și lua ochii de la mine, părea să fie pregătită pentru orice – și m-am îndrăgostit.

Dar avea o condiție: să mă căsătoresc cu ea. Prima mea soție niciodată în viață nu m-a făcut să sufăr. M-a susținut mereu, și la bine și la greu. Copiii noștri au crescut oameni fericiți și de succes – acesta este meritul ei.

Într-o zi am fost în vizită la Dolly și la mama ei. Doamna a pregătit o cină somptuoasă, după care mi-a prezentat niște condiții, spunând că îi pasă de fericirea fiicei sale. Ea și Dolly mi-au dat un termen de trei luni să mă despart de soția mea, în caz contrar nu ne vom mai vedea.

Întorcându-mă acasă, am început să-mi învinuiesc soția de orice. Ceartă după ceartă, am inceput chiar să o urasc. Am adunat toată familia pentru a le ”deschide ochii” cine este ea. Lista de „păcate” includea atât greutatea în exces, cât și credința ei fanatică. Spuneam că rugăciunile ei nu sunt altceva decât vrăji, am acuzat-o că are o relație cu pastorul.

Ea s-a apărat de toate atacurile mele și apoi a spus: ”Știu care este problema și te eliberez să fii cu acea blondă tânără după care alergi.” 

A plecat în aceeași zi. Majoritatea lucrurilor din casă îi aparțineau, dar nu a luat nimic cu ea. Copiii au încercat să intervină, dar argumentele și minciunile mele i-au convins și pe ei. Am plătit răscumpărarea pentru Dolly unchilor ei lacomi. M-am simțit ca un rege – exact două săptămâni cât a durat luna de miere. Desigur, este ceva special atunci când la petreceri ești însoțit de regina frumuseții. Dar numai atât, trăiesc ca în iad.

Dolly este imorală, ignorantă, fără inimă. Mă jefuiește până la os. Nici măcar nu facem dragoste. Sunt destul de sigur că are pe cineva. Și nu pot să mărturisesc acest lucru niciunui suflet viu. Mi-e dor de soția mea. De bunătatea ei. Am început să am probleme cu sănătatea. Dolly nu lucrează, stă acasă. Avem un copil. Sunt oare sigur că este copilul meu? Nu știu, dar comunicarea cu el nu-mi aduce bucurie așa cum îmi aducea cândva comunicarea cu copiii și nepoții mei.

Copiii s-au îndepărtat de mine, iar mama lor este bine. Domnul întotdeauna îi asculta rugăciunile și răspundea la ele. Pare mai tânără și mai fericită fără mine.

Dolly m-a îndepărtat de familia mea. Mă simt prizonier – în suflet și în propria mea casă. Am făcut o greșeală teribilă, dar mi-e teamă să spun cuiva asta. Sufăr și zâmbesc și nu pot admite unele lucruri, nici măcar în această scrisoare.

Și chiar dacă Dolly ar fi un înger, acum înțeleg că totul își are timpul său. În viața mea a venit apusul – nu are rost să vreau să fiu cu cineva care trăiește răsăritul. Cu toată dorința mea, nu pot să arăt că sunt un bărbat în vârful pubertății.

Aș da orice pentru a întoarce timpul înapoi. Îmi imaginez cât de minunat ar fi să îmbătrânesc cu cea care a fost alături de mine atunci când eram tânăr. Invidiez cuplurile care au trecut prin vremuri grele și au rămas împreună la bătrânețe. Încă nu-mi pierd speranța să mă împac cu soția mea, dar ea nu mă lasă să mă apropii. I-am trimis cadouri și mi le-a returnat. Spune că m-a iertat, dar nu mai vrea să aibă nimic de-a face cu mine. Doamne ajută-mă.”