5 stereotipuri pe care ni le-a impus societatea modernă.

Standarde de frumusețe, tendințe ale modei, profesii promițătoare – societatea modernă ne impune în mod constant niște tipare și stereotipuri. Dar, oare merită să ascultăm acest zgomot informațional?

1. Standardele frumuseții

Femeilor moderne le este greu. Ele încă trăiesc sub jugul imaginii „femeii ideale” care nu are riduri, celulită, păr gri și păr în exces.

Nu te îndemnăm să renunți la îngrijirea corpului. Învață doar să trasezi clar linia dintre neajunsurile obiective și starea naturală a corpului, cu care nu are rost să duci un război. Acest lucru se aplică și vedetelor, de exemplu, Lady Gaga într-o imagine de scenă și în viața reală – sunt două femei diferite.

2. Mesele la restaurant.

Omul care ia masa în mod regulat într-un restaurant promovat de cineva sau comandă mâncare la birou, pare mult mai superior decât cei care își aduc prânzul de acasă. Și nu contează că mâncarea de casă este mai sănătoasă și poate chiar mai gustoasă decât cea gătită într-un restaurant.

3. Rețelele sociale

În societatea modernă, cel care nu are un cont pe rețelele sociale pare, în cel mai bun caz, un om ciudat. Cu toate acestea, lipsa activității pe rețelele de socializare nu este sinonimă cu a fi sociopat. Poate că omul este ocupat sau introvertit. În plus, comunicarea virtuală are dezavantajele sale: conversațiile, de cele mai multe ori, sunt superficiale.

4. Îmbătrânirea

În vremurile noastre, atât bărbaților, cât și femeilor le este frică să îmbătrânească. Ridurile și alte manifestări ale vârstei sunt considerate ceva teribil și complet inacceptabil. Oare pentru că rafturile magazinelor sunt pline de creme anti-îmbătrânire scumpe, iar cosmetologii ne sfătuiesc să facem injectii practic de la 20 de ani?

Ar trebui să-ți fie atât de frică de bătrânețe? Este mult mai productiv să înveți să-ți accepți vârsta cu demnitate. Omul care se simte în armonie cu propriul corp – arată fericit. Și acest lucru îl face automat frumos și atractiv.

5. Munca în afara biroului. 

Tinerii de astăzi tot mai des abandonează munca de birou în favoarea freelancing-ului. Cu toate acestea, mulți dintre ei vor fi dezamăgiți. Pentru majoritatea oamenilor, un “freelancer” este asociat cu cineva care stă pe plajă cu un laptop și către care banii curg ca un râu. În realitate, nu este totul atât de roz pe cât pare. Munca în afara biroului nu devine mai puțină. În plus – acasă, și cu atât mai mult pe plajă sub palmier, este mult mai dificil să urmezi programul de lucru fără a fi distras de rețelele sociale și de alți factori.