4 întrebări care te vor ajuta să cunoști mai bine oamenii.

Atunci când începi comunicarea cu o persoană nouă, vrei să afli multe despre ea. Dar ce întrebări te vor ajuta să-i cunoști adevărata față?

Experții au numit 4 întrebări esențiale care te vor ajuta să afli mai multe despre om, dar cu precauție, nu de la primele întâlniri:

1. ”Ce trăsături te irită la alți oameni? Numește 3 dintre ele?”

Oamenii nu prea vorbesc despre ceea ce le place. De exemplu, dacă îți răspunde: agresiunea, lipsa de caracter, lipsa unui plan de viață – cel mai probabil, persoana căreia i s-a pus o astfel de întrebare are calități opuse.

Oamenii întotdeauna se gândesc la cele mai bune calități ale lor, iar la alte persoane identifică opusul ca fiind negativ.

2. ”Ce te diferențiază de ceilalți?”

Oamenilor le este dificil să-și enumere propriile avantaje, așa că se vor confrunta cu o anumită stupoare. Dar, dacă răspunde meditând la fiecare cuvânt sau încearcă să evite conversația – acest om nu este sigur de abilitățile sale.

Persoanele care nu au o problemă cu stima de sine vor răspunde întotdeauna deschis, enumerându-și avantajele fără ezitare.

3. ”De ce te temi cel mai mult în viață?”

Dacă interlocutorul aude o astfel de întrebare pentru prima dată, el va răspunde sincer, va enumera toate vulnerabilitățile și punctele sale slabe.

Desigur, nu are sens să-i adresezi o astfel de întrebare la prima întâlnire, pentru că nu-ți va răspunde. Întrebarea te va ajuta să afli multe despre prieteni sau partener. Dar este important să aibă încredere deplină în tine și să nu fie timid.

4. ”Ce vei face dacă vei deveni președinte?”

La prima vedere, întrebarea este o prostie și nu-ți aduce niciun beneficiu real. Dar gândindu-se la propria președinție, orice om va vorbi despre viziunile sale politice, idealuri, valori, viziunea asupra lumii.

În niciun caz să nu întrerupi interlocutorul sau să începi o dispută. Omul își împărtășește emoțiile și gândurile, așa că trebuie să-l asculți până la sfârșit.